Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

“Bandol, dat is de Pauillac van de Provence”, aldus Hugh Johnson, de grote wijnschrijver. Bandol wordt gezien als hét topgebied voor rode wijnen in de Provence en spreekt met 300 dagen zon en een temperende zeewind zeer tot de verbeelding. Mits in goede handen rijpt de mourvèdre druif – 'de koning van de druivenrassen' – hier perfect. De beste Bandols behoren dan ook al sinds lange tijd tot de grote klassieke wijnen van Frankrijk. Maar ook de rosé’s en witte wijnen worden geroemd, al is de productie beperkt!

Domaine Moulin de la Roque is een project van verschillende wijnfamilies, die al sinds 1950 samenwerken om de wijnen gezamenlijk op de markt te brengen.

De wijnen van Bandol worden geroemd vanwege de eigen stijl en de kleinschaligheid van de productie. De appellatie werd verkregen in 1941, waarbij n og strengere regels golden met bv een maximale opbrengst van 40 hl/ha. Irrigatie is verboden, zodat de wijnstok diep in de grond wortelt en de diversiteit van de terroirs het beste tot uiting komt.

Les Baumes is een selectie van de jongere wijnstokken en is een blend van dominant mourvèdre, aangevuld met grenache en cinsault. Een elegante, levendige en frisse rosé in de traditie van Bandol. In de neus klein rood fruit van bosaardbeien, frambozen en bessen. De smaak is rond en zacht met tonen van kruiden en citrus. Heerlijk als apéritief, maar ook een fijne begeleider van een salade met geitenkaas of gevogelte!

Domaine Moulin de la Roque Bandol Rose

€ 21,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Elegant
Aroma's Aardbei, Framboos, Specerijen
Regio Frankrijk, Provence
Druif mourvèdre, grenache, cinsault
Oogstjaar 2021

Domaine Moulin de la Roque Bandol Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau Sainte Roseline Prestige Cru Classé rosé

Frankrijk, Provence cinsault, grenache, syrah
€ 18,95

Domaine Sainte Lucie Rosé MIP Classic Magnum

Frankrijk, Provence cinsault, syrah, grenache
€ 39,75

Whispering Angel Rose

Frankrijk, Provence grenache, rolle
€ 24,95

Miraval Rosé Côtes de Provence

Frankrijk, Provence syrah, cinsault +
€ 21,95

Miraval Rosé Côtes de Provence Magnum

Frankrijk, Provence syrah, cinsault +
€ 55,00
Sluiten menu