Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn.

De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië. Aan de Adriatische kust is het droog en 's zomers heet. De druiven groeien op rotsige bergen aan de kust en op de eilanden. Er groeien zowel witte als blauwe druiven, waar Mediterrane wijnen van geproduceerd worden. De positie waar de druiven groeien heet Mataruge en de naam Matarouge met een 'o' ertussen is een knipoog naar de kleur van de wijn.

Deze gastronomische Kroatische rosé is de nieuwste aanwinst van wijnhuis Enosophia uit de oostelijke binnenlanden van Kroatië. Het is een blend van 50% pinot noir en 50% frankovka (onder wijnkenners ook wel bekend onder de naam blaufränkisch). Na een snelle persing is de wijn gefermenteerd gedurende 12 dagen bij een temperatuur van 16 graden Celsius met een malolactische vergisting. Daarna heeft de wijn nog drie maanden sȗr lie gelegen met bâtonnage.

De smaak is zacht en mineralig met mooie aroma's van wilde aardbei, framboos, rode bes en hele lichte salie-tonen. De wijn is lekker droog en bessig. De afdronk is fris en romig tegelijk met een hint van rode bessensap. Deze rosé kan absoluut worden geserveerd als aperitief maar is ook gastronomisch breed inzetbaar, zowel bij bij koude voorgerechten, salades als gerechten van wit vlees en visspecialiteiten. En deze wijn is ook heel verrassend bij desserts als het gerecht niet al te zoet is. Matarouge komt het beste tot zijn recht in een groter (rode wijn) glas.

Enosophia Matarouge Rose

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Droog
Aroma's Aardbei, Kers, Bloemig
Regio Kroatie, Slavonie
Druif pinot noir, frankovka
Oogstjaar 2021

Enosophia Matarouge Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu