Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De meeste wijnen van Montgravet zijn afkomstig uit de Languedoc. Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met uiteenlopende druivenrassen. De rode en de roséwijnen van Montgravet komen uit het warme gedeelte van de Languedoc en zijn heerlijk zacht en toegankelijk.

De druiven worden 's morgens vroeg geoogst en in de koele kelder direct geperst. Alleen de beste most wordt op lage temperatuur vergist in een zuurstofarme omgeving om oxidatie te voorkomen.

Montgravet heeft heerlijk zacht rood fruit en een heel klein kruidig randje. Juist vanwege zijn verkwikkende karakter en zijn heel minieme zoetje, doet iedere slok weer verlangen naar een volgende. Fonkelend zalmroze rosé met fruitige aroma's van verse framboos en aardbei, peper en specerijen. De smaak is vol, sappig en fris met een mooie balans en een licht vettige afdronk. Heerlijk als aperitief en als begeleider van tapas, charcuterie, gegrilde (inkt)vis, BBQ, hummus, Caesar salad en pasta(salades)

M. de Montgravet Rose

€ 9,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fris, Sappig
Aroma's Bloemig, Framboos
Regio Frankrijk, Midi
Druif grenache
Oogstjaar 2020

M. de Montgravet Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ivaty Rose

Frankrijk, Midi grenache gris
€ 10,75

Extreme Gris Magnum

Frankrijk, Midi grenache noir, mourvèdre
€ 21,95

Gallician Gris

Frankrijk, Midi grenache gris
€ 8,95

LE GRAND NOIR Rosé 3 Liter

Frankrijk, Midi grenache
€ 65,00

Duo Rosé Grenache-Cinsault

Frankrijk, Midi grenache noir, cinsault
€ 9,95
Sluiten menu