Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De druiven worden optimaal rijp geoogst en krijgen dan een koude schilinweking van 24 uur. Het sap loopt af en vergist drie weken op lage temperatuur in RVS-tanks. Uitnodigende kleur van frambozen, aroma’s van wilde aardbeien en een knisperfrisse smaak van rode bessen, zomerse aardbeien en rijpe kersen. Geweldige wijn voor op het terras! Maar ook heerlijk bij allerhande borrelhapjes, lichte zomergerechten en natuurlijk bij de BBQ.

Het grootste deel van de Spaanse wijnen is rood. De belangrijkste druif is nog altijd tempranillo, die afhankelijk van de streek verschillende namen heeft. Vaak aangevuld met garnacha en cariñena. In het warme zuidoosten worden mooie wijnen gemaakt van monastrell, terwijl in het noordwesten de authentieke mencía in ere hersteld is. Spaanse rode wijnen krijgen tegenwoordig minder hout mee dan vroeger, wat de fruitexpressie en de frisheid van de wijnen ten goede komt. Witte kwaliteitswijnen komen vooral uit koelere delen in het noorden en worden gemaakt van albariño, de herontdekte godello en natuurlijk verdejo en viura. Uit Penedès komt het overgrote deel van de mousserende wijn en ook steeds meer stille wijnen van de Cava-druiven.

Sedosa is een serie wijnen van het wijnbedrijf van vier oude vrienden die samen oenologie studeerden in Spanje. Na hun studie verloren ze elkaar uit het oog en deden ze alle vier in verschillende wijngebieden op de wereld ervaring op. In elke regio leerden ze alles over verschillende technieken en de eigenschappen van talloze druivenrassen en blends. Na een flink aantal jaren kwamen ze weer bij elkaar in het midden van Spanje, ze bundelden hun kennis en ervaring en richtten samen het ambitieuze wijnbedrijf op waar ze Sedosa maken. Moderne, toegankelijke wijnen voor alledag gemaakt van zorgvuldige geselecteerde druivenrassen.

Ze werken in een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en leemgrond vol met kiezels. De druiven behouden hun frisse aroma’s door de aanplant op 500 tot 600 meter hoogte.Een blend van Verdejo & sauvignon blanc.

Sedosa Rosado

€ 6,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Fruitrijk, Levendig
Aroma's Aardbei, Framboos
Regio Spanje, Castilla de la Tierra
Druif tempranillo, bobal
Oogstjaar 2019

Sedosa Rosado als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu