Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

RIPASSO
Deze Ripasso is een blend van 70% corvina, 20% rondinella en 10% bestaat uit molinara, dindarella, croatina. De wijngaarden liggen 350 meter boven zee niveau op de heuvels van het plaatsje Sant’Ambrogio wat ligt in het hart van het classico gebied. De wijngaarden zijn gemiddeld 30 jaar oud. De bodem is neolithisch en vooral kalk houdend met stenen en goed water doorlatend. De wijn is donkerrood van kleur met een elegante neus van rood, zwart fruit. De smaak is vol en warm met tonen van specerijen en zwarte kersen. De wijn is mooi in balans met een zachte aanhoudende afdronk.

AMARONE
Een blend van 70% corvina, 20% rondinella en 10% bestaat uit molinara en dindarella. De oogst start begin oktober wanneer de druiven al iets rijper zijn en dit gebeurd uitsluitend met de hand om enkel de beste druiven te plukken Nadat de druiven zijn geplukt worden de druiven in speciale kleine bakken op natuurlijke wijze gedroogd. Dit drogen van de druiven duurt tot eind januari, hierdoor zijn de druiven zeer geconcentreerd geworden en bevatten veel suiker. De druiven worden zacht gekneusd en direct erna volgt het vergistingsproces. Dit proces duurt vrij lang ongeveer 30 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 22-24 graden. Ook wordt tijdens dit proces de most regelmatig rond gepompt. Vervolgens rijpt de wijn 24 maanden op houten vaten van 25 hl en 12 maanden op nieuw Frans eiken van 225 ltr.Ten slotte nog een fles rijping van 12 maanden. Deze Amarone is diep donker rood met een aantrekkelijke neus van specerijen en gedroogd fruit. Intense aroma’s van leer, vanille, Kaneel en gedroogde pruimen. De wijn is vol en geeft veel warme in de mond met een fluweel zachte afdronk.

Veneto Aldegheri Rippaso & Amarone in kist

€ 82,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italië, Veneto

Veneto Aldegheri Rippaso & Amarone in kist als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu