Wij gebruiken cookies. Akkoord

Alto Adige of Südtirol is een in meerderheid Duitstalig gebied dat tot het eind van de Eerste Wereldoorlog deel uitmaakte van Oostenrijk. Het ligt in het uiterste noorden van Italië aan de voet van de Dolomieten en dankt zijn Italiaanse naam aan de rivier Adige (Etsch). In het zuiden grenst het aan Trentino. De meeste wijngaarden liggen op hellingen op betrekkelijk grote hoogte, variërend tussen 250 en 1000 meter boven zeeniveau. Vaak zijn die hellingen zo steil dat de wijngaarden in terrasvorm zijn aangelegd.

Het klimaat van de regio heeft zowel alpine als mediterrane invloeden. Door de verschillen in hoogte en ligging ten opzichte van de zon wisselen de condities per wijngaard sterk, maar in de regel ondergaan de druiven een langzame rijping. Mede door de koele nachten behouden zij veel van hun aroma’s en ook een levendige zuurgraad. De witte wijnen komen veelal van de hooggelegen wijngaarden en de rode, afhankelijk van de druiven waarvan ze gemaakt zijn, uit de warmere dalen.

De rijpe oogst wordt direct na de pluk overgebracht naar de cuverie. Daar zorgt het wijnmakersteam dat een hypermoderne ontsteel-machine en kneuzer de voorbereidingen treft voor vergisting. Het hele vinificatieproces plaats in roestvrij stalen tanks. Dat levert een frisse, dorstlessend aromatische wijn op met een delicate kruidentoets en voldoende fruitigheid om lekker van te genieten als aperitief of begeleider van lichte hapjes en gerechtjes.

Anterra Bianco

€ 7,25
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, Alto Adige
Oogstjaar 2019

Anterra Bianco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Girlan 448 Bianco

Italie, Alto Adige
€ 12,35

Elena Walch Pinot Grigio

Italie, Alto Adige
€ 14,75

Castel Firmian Pinot Grigio Riserva

Italie, Alto Adige
€ 11,45
Sluiten menu