Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het is bijna onmogelijk om een naam te vinden die beter past bij deze wijnregio (Vinho verde = groen wijn). Het landschap is werkelijk een zee van groentinten. Vinho verde ligt in het Rios Minho gebied in het noodwesten van Portugal en strekt zich uit van de rivier de Douro tot aan de rivier de Minho, die de grens met Spanje vormt. Qua oppervlakte is het één van de grootste DOC gebieden van Portugal. En ook de noordelijkste. De Vinho verde wordt van noord naar zuid omgeven door een aantal bergen: serra da peneda, serra do gerês, serra da cabreira, serra de alvão en de serra do marão. Vanaf de oostgrens loopt het gebied geleidelijk af, richting Atlantische Oceaan. De toegelaten druivenrassen voor de witte wijnen zijn: arinto, avesso, azal, trajadura, loureiro, batoca en alvarinho.

Aveleda is een naam die al generaties lang bestaat. Inmiddels zijn het Roberto en Fernando van Zeller Guedes, nazaten van de oprichter Manuel Pedro Guedes, die leiding geven aan het bedrijf.

De alvarinho-druif wordt geoogst op 2 verschillende terroirs in Vinho Verde. Door s’nachts te oogsten (wanneer het koel is) behouden de druiven de aromatische eigenschappen. Tijdens de vinificatie ondergaan de druiven een zachte persing bij lage temperatuur. De alcoholische gisting vindt plaats bij strikt gecontroleerde temperaturen en de wijn wordt bewaard in roestvrijstalen vaten in contact met de lie om meer structuur te geven en alle aroma's uit de variëteit halen.

Aveleda Alvarinho is droog en fris met een tropische toets. Aroma’s van sinaasappelschil, limoen en grapefruit, gecombineerd met een bloemige toon. Heerlijk dorstlessend en een perfecte begeleider van sushi, oesters en andere visgerechten.

Aveleda Alvarinho Vinho Verde

€ 10,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Mineraal
Aroma's Citrus, Geel fruit, Bloemig
Regio Portugal, Vinho Verde
Druif alvarinho
Oogstjaar 2019

Aveleda Alvarinho Vinho Verde als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Aveleda Loureiro Vinho Verde

Portugal, Vinho Verde Loureiro
€ 10,95

Aveleda Vinho Verde Loureiro & Alvarinho

Portugal, Vinho Verde loureiro, alvarinho
€ 9,45
Sluiten menu