Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het is bijna onmogelijk om een naam te vinden die beter past bij deze wijnregio (Vinho verde = groen wijn). Het landschap is werkelijk een zee van groentinten. Vinho verde ligt in het Rios Minho gebied in het noodwesten van Portugal en strekt zich uit van de rivier de Douro tot aan de rivier de Minho, die de grens met Spanje vormt. Qua oppervlakte is het één van de grootste DOC gebieden van Portugal. En ook de noordelijkste. De Vinho verde wordt van noord naar zuid omgeven door een aantal bergen: serra da peneda, serra do gerês, serra da cabreira, serra de alvão en de serra do marão. Vanaf de oostgrens loopt het gebied geleidelijk af, richting Atlantische Oceaan. De toegelaten druivenrassen voor de witte wijnen zijn: arinto, avesso, azal, trajadura, loureiro, batoca en alvarinho.

Aveleda is een naam die al generaties lang bestaat. Inmiddels zijn het Roberto en Fernando van Zeller Guedes, nazaten van de oprichter Manuel Pedro Guedes, die leiding geven aan het bedrijf.

Gemaakt van de meest expressieve druivensoort van de Vinho Verde-regio, onderscheidt deze variëteit zich door zijn duidelijke structuur en body, het resultaat van de terroir ( graniet) Met lichte citroenkleuren en een prachtige fraicheur, heeft Aveleda Loureiro een uitbundige aromatische pracht van witte bloemen en citroentonen. Een fruitige en harmonieuze wijn met delicate hints van jasmijnbloem en citroen-limoenschil, typisch voor de variëteit, die een levendige, frisse afdronk geeft.

Aveleda Loureiro Vinho Verde

€ 10,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Mineraal
Aroma's Bloemig, Citrus, Geel fruit
Regio Portugal, Vinho Verde
Druif Loureiro
Oogstjaar 2019

Aveleda Loureiro Vinho Verde als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Aveleda Alvarinho Vinho Verde

Portugal, Vinho Verde alvarinho
€ 10,95

Aveleda Vinho Verde Loureiro & Alvarinho

Portugal, Vinho Verde loureiro, alvarinho
€ 9,45
Sluiten menu