Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het is bijna onmogelijk om een naam te vinden die beter past bij deze wijnregio (Vinho verde = groen wijn). Het landschap is werkelijk een zee van groentinten. Vinho verde ligt in het Rios Minho gebied in het noodwesten van Portugal en strekt zich uit van de rivier de Douro tot aan de rivier de Minho, die de grens met Spanje vormt. Qua oppervlakte is het één van de grootste DOC gebieden van Portugal. En ook de noordelijkste. De Vinho verde wordt van noord naar zuid omgeven door een aantal bergen: serra da peneda, serra do gerês, serra da cabreira, serra de alvão en de serra do marão. Vanaf de oostgrens loopt het gebied geleidelijk af, richting Atlantische Oceaan. De toegelaten druivenrassen voor de witte wijnen zijn: arinto, avesso, azal, trajadura, loureiro, batoca en alvarinho.

Aveleda is een naam die al generaties lang bestaat. Inmiddels zijn het Roberto en Fernando van Zeller Guedes, nazaten van de oprichter Manuel Pedro Guedes, die leiding geven aan het bedrijf.

De druiven worden zorgvuldig geperst onder lage druk, gevolgd door alcoholische gisting bij gecontroleerde temperaturen tussen 16 en 18ºC. Na de fermentatie ondergaat de wijn een fase in roestvrijstalen vaten, waarbij de de jonge wijn rijpot op de lie. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd en gestabiliseerd met een koudebehandeling.

Deze blend van loureiro & alvarinho is een evenwichtige droge witte wijn, waarbij de florale aroma's van de loureiro druif perfect aansluiten bij de tropische noten van de alvarinho. Het geeft een complexe en elegante wijn, met een lange en aanhoudende afdronk. Een wijn vol persoonlijkheid.

De perfecte keuze bij salades met vis, geitenkaas of wit vlees, zoals kalkoen of kip.

Aveleda Vinho Verde Loureiro & Alvarinho

€ 9,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Citrus
Regio Portugal, Vinho Verde
Druif loureiro, alvarinho
Oogstjaar 2021

Aveleda Vinho Verde Loureiro & Alvarinho als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Aveleda Alvarinho Vinho Verde

Portugal, Vinho Verde alvarinho
€ 10,95

Aveleda Loureiro Vinho Verde

Portugal, Vinho Verde Loureiro
€ 10,95
Sluiten menu