Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bianchello del Metauro Guerrieri

€ 10,95
Klik en bestel

De Marken – Le Marche in het Italiaans – is een streek in het oosten van Midden-Italië die ligt ingeklemd tussen de Apennijnen en de Adriatische kust. Het is een relatief groen, heuvelachtig gebied met oude stadjes en bekende badplaatsen. De wijngaarden liggen op kalkrijke kleibodems op de hellingen van de heuvels.

Verreweg de bekendste wijn uit de Marken is de Verdicchio dei Castelli die Jesi: een frisse, kruidige witte wijn van de verdicchio-druif uit het gebied rond het stadje Jesi. De ideale begeleider van spaghetti alle vongole en andere gerechten met vis of schelpdieren! Ook het gebied rond Matélica, verder landinwaarts aan de voet van de Apennijnen, heeft een eigen Verdicchio. Maar verdicchio is niet de enige druif die in de Marken wordt verbouwd en ook zijn lang niet alle wijnen wit. Sangiovese en montepulciano geven afhankelijk van de verhoudingen elegante, heerlijk sappige en lichtkruidige wijnen of robuustere varianten met pittige tannines. Rosso Piceno is een voorbeeld van het eerste type wijn, gedomineerd door sangiovese en aangevuld met montepulciano.

De familie Guerrieri boert al vijf generaties, sinds het begin van de negentiende eeuw, op het land waar ze nu wijn, graan, olijfolie en honing produceren. In de oude boerenhoeve, waar vroeger de familie op de eerste verdieping boven de dieren woonde, zit nu een klein winkeltje. Bianchello del Metauro, een nogal onbekende druivensoort die veel wordt verbouwd in het noorden van de Marche, typisch voor de regio rondom Ca’Pallazo. Delicate neus met florale tonen en geel fruit. In de mond mooi rond met een fijne balans tussen het rijpe fruit en de verfrissende zuren

Specificaties

Land Italie
Oogstjaar 2016
Regio De Marken

Bianchello del Metauro Guerrieri als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu