Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Elzas onderscheidt zich in meerdere opzichten van de rest van de Frankrijk. Zowel op het gebied van geschiedenis, landschap, architectuur en gastronomie als in de wijnbouw zijn de Duitse invloeden zo onmiskenbaar aanwezig, dat je je als bezoeker eerder in Duitsland waant dan in Frankrijk. Ondanks de noordelijke ligging is het klimaat van de Elzas warmer en droger dan je zou verwachten. Het gebied ligt namelijk ten oosten van de Vogezen, die een perfecte beschutting vormen tegen de gure weersinvloeden uit het westen. Het is dan ook buitengewoon zonnig in de Elzas en van heel Frankrijk heeft alleen Perpignan in de Roussillon meer zon dan Colmar, het wijncentrum van de Elzas. De rijping van de druiven duurt daarom tot diep in het najaar, waardoor de oogst wel tot in november kan duren. De Elzas onderscheidt zich van de rest van de Franse wijnbouw door zijn traditie van cépagewijnen en de nadrukkelijke vermelding van de naam van de druif op het etiket. Riesling, pinot gris, gewurztraminer en muscat gelden als ‘edele’ druiven. Alleen van deze rassen mogen Grand Cru-wijnen gemaakt worden. Daarbij is de erkenning Grand Cru slechts voorbehouden aan wijnen die voldoen aan strenge kwaliteitscriteria en komen uit geselecteerde en bij wet aangewezen wijngaarden.

Boeckel is de producent van de nobele Elzas wijnen, die worden gekenmerkt door finesse, frisheid en harmonie. Domaine E. Boeckel werd in 1853 opgericht door Frédéric Boeckel. Samen met zijn zoon Emile en zijn kleinzonen Frédéric en André heeft hij de onderneming tot één van de best bekende wijnbedrijven in het Elzasgebied gemaakt. Tegenwoordig staat de 5de generatie aan het roer met Jean-Daniel en Thomas Boeckel, die worden bijgestaan door vader Emile.

Zij exploiteren met volle toewijding de 21 hectare wijngaarden in Mittelbergheim en in de dorpen Andlau, Barr en Eichhoffen. Elzas is een wijngebied waar je minstens één maal per jaar enkele dagen naar toe moet gaan. Prachtige wijnen, zeer romantische omgeving en wat dacht u van de zuurkoolschotels?

Een oprechte, eerlijke Elzas. Droge, zachte en ronde wijn met in de geur tonen van amandelen en noten. De zachte frisheid en het fruit zorgen voor de souplesse. Zacht in de afdronk. Een allemansvriend op niveau

Boeckel Pinot Blanc Reserve

€ 14,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Sappig, Fris
Aroma's Geel fruit, Peer, Noot
Regio Frankrijk, Elzas
Druif pinot blanc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Boeckel Pinot Blanc Reserve als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Gustave Lorentz Pinot Blanc Reserve

Frankrijk, Elzas pinot blanc
€ 13,45

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg

Frankrijk, Elzas riesling
€ 44,50

Gustave Lorentz Gewurztraminer Reserve

Frankrijk, Elzas gewurztraminer
€ 22,25

Gustav Lorentz Grand Cru Kanzlerberg

Frankrijk, Elzas riesling
€ 44,50

Boeckel Riesling Reserve

Frankrijk, Elzas riesling
€ 15,50
Sluiten menu