Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bolfan Aromano

€ 19,50
Klik en bestel

Wijnhuis Bolfan is eco-gecertificeerd en produceert niet alleen biologisch maar zelfs biodynamisch.

De bodem waarop de druiven groeien is een beetje zanderig met veel mergelachtig kalksteen en wat klei. Het is zeer mineraalrijke grond waardoor de wijnen een minerale zoutige smaak hebben. Aromano is de bijzondere Orange wijn van wijnhuis Bolfan. Het is een zeer gastronomische wijn gemaakt van 95% Pinot Gris en 5% Traminac. De wijn heeft uitgebreide gastronomische mogelijkheden.

De pinot gris en de traminac hebben een gescheiden fermentatieproces gehad in RVS-tanks waarbij de schillen mee gefermenteerd zijn waardoor de amber kleur van de wijn ontstaat.. Daarna is de blend gemaakt in grote houten vaten van gebruikt Slavonisch eiken. De wijn is vervolgens gerijpt in deze vaten gedurende tien maanden. De wijn heeft intense tonen van overrijpe abrikoos met een bijzondere kruidigheid. De wijn is full-bodied maar is tegelijkertijd ook zacht dankzij de rijping in eikenhouten vaten en de mooie zuren. Doordat de schillen zijn mee gefermenteerd (waardoor de amber-kleur ontstaat) heeft de wijn hele plezierige zachte tannine.

Aromano heeft vele gastronomische mogelijkheden. De wijn past bijvoorbeeld bij gerechten als kalkoen met courgette en gerookte kaas, varkensmedaillons gebakken met gebakken rookkaas, kippenlevers in spek met champignonroomsaus maar ook bij knoflookgarnalen en zelfs spicy gerechten. Bij blauwaderkaas wordt hij heel boterig.

Specificaties

Land Kroatie
Oogstjaar 2016
Regio Zagreb
Agricultuur Bio dynamie

Bolfan Aromano als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu