Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw.

De oorspronkelijke bewoners van Castello della Sala, de Monaldeschi familie, vocht onderling om de macht over Orvieto en gaf bijnamen van dieren aan zichzelf om de strijd kracht bij te zetten. De naam Bramito ‘de brul van het hert’ herinnert hier aan.

Bramito della Sala

De wijn wordt gemaakt van 100% chardonnay. De druiven worden vroeg ‘s morgens geoogst. Een korte inweking volgt. Hierna volgt alcoholische en malolactische fermentatie op hout. Na botteling rijpt de wijn enkele maanden op fles.

Een vol-fruitige wijn met zuiver chardonnay karakter, tropisch fruit en dan vooral ananas, mooie vanilletonen en wat toast. De elegante en zachte smaak met mineralen heeft een mooie balans, een schitterende structuur en delicaat hout in de afdronk.

Bramito della Sala Antinori

€ 23,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Rond
Aroma's Bloemig, Boter, Citrus
Regio Italie, Umbrie
Druif chardonnay
Oogstjaar 2019

Bramito della Sala Antinori als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu