Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In tegenstelling tot Rheinhessen, is het kleine dal van de Ahr vrijwel overal landschappelijk erg aantrekkelijk. Bovendien is het een stuk dichterbij; vanuit ons land is het van vele plekken binnen drie uur te bereiken. Het is dan ook geliefd bij ons Nederlanders, ook om de prachtige wandelroute door het dal: de Rotweinwanderweg.

De topwijnen uit dit noordelijke wijngebiedje, dat slechts iets meer dan 500 hectare aan wijngaarden telt, zijn dat echter veel minder. Dat heeft ook met de prijzen te maken: de betere wijnen kosten al gauw meer dan € 20,00 en dat is niet niks. Die betere wijnen zijn hier bijna uitsluitend gemaakt van pinot noir, spätburgunder dus; die mooiste der blauwe rassen staat er op alle beste plekken van het deels erg nauwe dal van de Ahr, die niet meer is dan een flinke beek trouwens.

Weingut Burggarten produceert met zijn 14 hectare circa 120.000 flessen per jaar. Weingut Burggarten is al 4 generaties lang van de familie Schäfer en behoort ondertussen tot de beste wijnmakers van de Ahr, het meest noordelijke wijngebied uit Duitsland. Weingut Burggarten dankt zijn naam aan de heuvel ‘Burggarten’. Wat Burggarten zo bijzonder maakt is dat hij als een van de weinige zijn wijnstokken heeft staan op vulkanische bodem. De wijnen kenmerken zich door net iets strakker te zijn dan de Spätburgunders van leisteenbodem e n hebben bovendien een kruidige en rokerige smaak. Sinds 2018 behoort Weingut Burggarten tot de VDP.

Blanc de Noir betekent ‘’witte wijn van blauwe druiven’’. In dit geval gemaakt van de Spätburgunder. Een goede Blanc de Noir is heel licht van kleur en fris fris van smaak, aldus Paul Schäfer. Paul kiest in deze wijn voor geen schil-weking om zoveel mogelijk het frisse karakter van de wijn te laten spreken. Hier dus geen oranje/rosé zweem in het glas maar een mooie heldere groengele kleur. In de geur limoen zest, groene appel en witte bloemen. De smaak is heel fris, met een geweldige balans tussen zoet en zuur. Een verleidelijke, zachte en zeer drinkbare Blanc de Noir.

Burggarten Blanc de Noir Ahr

€ 14,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Sappig
Aroma's Appel, Peer, Vijg
Regio Duitsland, Ahr
Druif spatburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Burggarten Blanc de Noir Ahr als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu