Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Villelongue d’Aude is een klein typisch dorpje gelegen in het hart van het land van de Katharen, in de buurt van Limoux. De wijngaard strekt zich uit over heuvelachtige percelen tussen eikenbos en kreupelhout, het klimaat is mediterraan met een oceanische neiging. De zuidelijke zon en de koele hoogte van de heuvels combineren de ideale omstandigheden voor een perfecte rijping van de druiven die worden gebruikt om de mousserende wijnen te maken. De overgrootouders van Michèle CAPDEPON maakten al hun Blanquette de Limoux en Crémant de Limoux om de smaakpapillen van hun familie en vrienden wakker te maken, “ze gaven hun geheim en hun passie voor bubbels aan ons door. We waren de pioniers in de marketing van de "eigen" blanquette die tegenwoordig bekend staat als "Blanquette Limoux Méthode Ancestrale", waarvan we onze specialiteit hebben gemaakt.”

De familie gelooft in een eenvoudige oenologie, met respect voor het milieu, daarom zijn al onze druiven afkomstig van wijnstokken die worden geteeld in duurzame landbouw.

Deze witte wijn van de hellingen van Villelongue is in balans met complexe aroma's. De citrustonen worden gecombineerd met de subtiliteit van bloemige aroma's. Deze chardonnay heeft een lichtgele kleur met een vleugje goud. Het past perfect bij gevogeltegerechten, vis in saus en kaasschotels. De ideale temperatuur voor deze wijn ligt tussen de 8 en 10°C. Het wordt gekoeld gedronken, als aperitief of bij de maaltijd.

Capdepon Chardonnay Oceanique

€ 10,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Droog
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Citrus
Regio Frankrijk, Midi
Druif chardonnay
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Capdepon Chardonnay Oceanique als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Maurel Chardonnay

Frankrijk, Midi chardonnay
€ 9,45

Corette Viognier

Frankrijk, Midi viognier
€ 9,75

Laborie Blanc

Frankrijk, Midi vermentino (rolle)
€ 6,50

Corette Chardonnay

Frankrijk, Midi chardonnay
€ 9,75

Chemin de Geants Blanc

Frankrijk, Midi chardonnay, viognier
€ 10,95
Sluiten menu