Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Helder frisse kleur. In de neus geconcentreerd fruit van citrus, witte bloemen en kruiderij met een fijne balans tussen complexiteit, fraicheur en elegantie. De smaak is vol en sappig, maar nergens overweldigend en met een perfecte balans. Een rijke en lange finale. Grote dinerwijn!

Casa Cadaval ligt 80 km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de rivier de Taag. Het landgoed in Muge is sinds 1648 in het bezit van de familie Alvares Pereira de Melo (Cadaval) en beslaat zo'n 5400 hectares grond.

Op het landgoed staan stallen, paardenrenbanen, een wijnwinkel en een paleis. Casa Cadaval staat bekend om de wijnen maar ook als een van de oudste Lusitano paardenfokkerij ter wereld. De wijnmaker van Casa Cadaval, David Ferreira, heeft een prijs gekregen voor de beste jonge Portugese wijnmaker.

Een groot deel van de aanplant bestaat uit het lokale druivenrassen, zoals Trincadeira (een druivenras dat veelal in de Tejo en Alentejo voorkomt, maar wat we ook tegenkomen in de Douro onder de naam Tinta Amarela), antao vaz, gouveio en arinto! Marquesa de Cadaval is de 'pride & joy' van Casa Cadaval. Een prachtig voorbeeld van het hoge kwaliteitsniveau dat in de Tejo bereikt kan worden.

De druiven groeien in een kleine wijngaard van 2 ha. met veel zand en rivierklei. Het is een blend van arinto, gouveio and fernão pires De wijnstokken zijn ca. 25 jaar oud. De vergisting en rijping vindt plaats op barriques gedurende 12 maanden, waarna de wijn nog eens 12 maanden fles rijpt, alvorens deze op de markt gebracht wordt.

Casa de Cadaval Marquesa Branco

€ 29,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Vol
Aroma's Citrus, Bloemig, Vanille
Regio Portugal, Tejo
Druif arinto, gouveio +
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2017

Casa de Cadaval Marquesa Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Casa Cadaval Reserva Branco

Portugal, Tejo arinto, viognier
€ 13,75

Padre Pedro Branco Casa Cadaval

Portugal, Tejo arinto, verdelho +
€ 7,95
Sluiten menu