Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De familie Cazes is al sinds 1939 de trotse eigenaar van Château Lynch-Bages. De achternaam ‚Cazes’ is een veel voorkomende naam in het zuiden van Frankrijk. De naam is afgeleid van het woord „casa“, wat huis betekent. Het is een naam verbonden aan emigranten. Net als vele anderen vertrok de Cazes-familie rond 1875 vanuit de Ariège-regio in zuidwesten van Frankrijk naar de Médoc en vestigde zich in het plaatsje Pauillac als bakkersfamilie. Naast de Grand Vin van het domein die op de markt komt als Château Lynch-Bages produceren ze ook een tweede en een derde wijn op het domein onder de namen ‘Echo de Lynch-Bages’ en ‘Pauillac de Lynch-Bages’.

In 1988 werd het 18e eeuwse landgoed Chateau Villa Bel-Air’ verkocht aan de Cazes familie. Chateau Villa Bel-Air is gelegen in Saint Morillon in het hart van de Graves. Vanaf dat moment zijn de wijngaarden en de technische installaties volledig geherstructureerd. Geavanceerde technieken worden geïmplementeerd in de vernieuwde wijnstokken, maar de geest waarin

ze worden verzorgd volgt nog steeds voorouderlijke tradities. Vandaag de dag produceert Chateau Villa Bel-Air rode en witte wijnen die perfect de finesse en de complexiteit van Graves-wijnen aantonen. Het terroir Het landgoed is gelegen op een prachtige helling van grind. De bodem bestaat uit Garonne grind en ligt op een ondergrond van klei-kalksteen, gedeeltelijk ijzerhoudend. Het terroir profiteert ook van een gunstig microklimaat: de omliggende dennenbossen beschermen het tegen slecht weer en de nabijheid van de rivier de Garonne vermindert zowel extreme warmte als overmatige luchtvochtigheid.

Druiven worden tijdens het oogsten twee keer gesorteerd. Villa Bel-Air Red wordt gemaakt met behulp van traditionele methoden van vinificatie en lange maceratieperioden (20 dagen) om alle kleur en tannines voorzichtig te extraheren. De jonge wijn wordt gebotteld in de lente van het tweede jaar na de oogst.

Chateau Villa Bel-Air Rouge

€ 24,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Rijp, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif merlot, cabernet sauvignon +
Oogstjaar 2014

Chateau Villa Bel-Air Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. Tour de Mirambeau Bordeaux Blanc Reserve

Frankrijk, Bordeaux sauvignon blanc, semillon
€ 12,95

Chateau Villa Bel-Air Blanc

Frankrijk, Bordeaux sauvignon blanc, semillon
€ 22,50

Domaine du Tich Bordeaux Blanc

Frankrijk, Bordeaux
€ 8,95

Domaine de Chevalier Blanc Pessac Leognan

Frankrijk, Bordeaux semillon, sauvignon
€ 119,00

Ch. Tour de Mirambeau Blanc ½ fles

Frankrijk, Bordeaux sauvignon blanc, semillon
€ 7,95
Sluiten menu