Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Voor Clotilde Davenne begon het allemaal in de jaren tachtig. Toen ze achttien was, wist ze dat ze op weg was naar de wijnwereld. Clotilde komt niet uit een familie van wijnbouwers, legt ze uit. Mijn vader was boer. Ik wist dat ik dicht bij de natuur wilde werken, maar niet met de landbouw. Ik wilde mijn zintuigen gebruiken; geur smaak. Dus ging ze oenologie studeren. “Op dat moment was ik een beetje een feministe. Dit soort werk werd gedomineerd door mannen en ik wilde bewijzen dat ik het ook kon doen. In die tijd was het niet erg gebruikelijk dat vrouwen oenologen waren”. Clotilde Davenne was eerst oenoloog bij Jean Marc Brocard (een grote wijnboer in Chablis). Zij bezat al langer een eigen domein maar sinds 2005 brengt ze haar eigen wijn op de markt. Ze maakt een reeks zeer pure en precieze witte wijnen, op basis van chardonnay en sauvignon (Saint-Bris). Haar gamma wordt gecompleteerd door delicate rode wijn van pinot noir (Irancy en Cote d’Auxerre) en een gastronomische Crémant.

Saint Bris is de enige plek in de Bourgogne waar Sauvignon Blanc wordt verbouwd. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Saint Bris op dezelfde breedtegraad als Pouilly sur Loire ligt en een zelfde terroir heeft: Kimmeridgian klei met veel fossielen. Kalksteen zorgt voor een goede waterhuishouding en la terre blanche zorgt voor weerkaatsing van de zon, wat weer goed is voor de fotosynthese. Sinds 1995 heeft Saint Bris een eigen appellatie.

Krachtige Sauvignon Blanc met stuivende aroma’s van limoen en exotisch fruit, beide elegante mineraliteit. Het is een echte traktatie.Lange afdronk. Heerlijk bij verse geitenkaas, zeevruchten of desserts met citroen.

Clothilde Davenne Saint Bris

€ 16,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Bloemig
Regio Frankrijk, Bourgogne
Druif sauvignon blanc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Clothilde Davenne Saint Bris als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Meursault Chavy Chouet Les Casse-Tetes

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 59,95

Bouzeron Domaine Gagey Louis Jadot

Frankrijk, Bourgogne aligote
€ 21,25

Pouilly Fuisse Domaine Ferret

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 39,95

La Roche Vineuse Château de la Greffière

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 16,25
Sluiten menu