Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Spanje heeft met meer dan 1,2 miljoen hectare het grootste wijngaardareaal ter wereld.

Toch is het niet de grootste wijnproducent. Doordat in veel Spaanse wijngebieden de grond arm en rotsachtig is en het klimaat heet en droog, is de gemiddelde opbrengst per hectare laag. Lage rendementen, maar daardoor veel concentratie en vaak hoge kwaliteit! Veel ; - nieuwe - wijngaarden liggen bovendien in relatief hooggelegen gebieden waar het verschil tussen dag- en nachttemperatuur groot is. Dat zorgt voor wijnen met niet alleen kracht en rijkdom, maar ook spanning en frisheid.Het grootste deel van de Spaanse wijnen is rood. De belangrijkste druif is nog altijd tempranillo, die afhankelijk van de streek verschillende namen heeft.

Een van de drie D.O.’s van Valencia is het relatief onbekende Utiel-Requena, gelegen op zo’n 70 km uit de kust. De wijngaarden liggen er met 750 m op een wat grotere hoogte en zijn, samen met de vele amandel- en olijfbomen als buren, omgeven door enorme dennenbossen. De zomer is er heet, de nacht koel, de herfst nat en de winter kan er streng zijn. Dit alles bij elkaar opgeteld kun je niet anders dan nieuwsgierig worden naar de wijnen die daar vandaan komen. Finca San Blas, in eigendom van de zussen Margerita en Marian de Jorge, weet tot in de finesse te profiteren van dit microklimaat. Met eigenwijze blends verrassen de witte én de rode wijnen in body, balans en mooi versmolten houtrijping. Nicolas Sanchez is de bedrijfsleider. Hij is een specialist van de bobaldruif en professor aan de oenologieschool van Requena en de Polytechnische universiteit van Valencia. Samen met biologe en vinologe Lorena Peris zorgde hij voor innovatie in de streek: het aanplanten van nieuwe druivensoorten en het toepassen van moderne technieken. Dit wijnhuis weet tot in de finesse te profiteren van dit microklimaat. Met eigenwijze blends verrassen de witte én de rode wijnen in body, balans en mooi versmolten houtrijping.

Een bijzondere blend van chardonnay (50%), merseguera (40%) en pinot noir. Rijp wit fruit in de geur. De smaak verrast met een ronde aanzet, een zacht en tegelijk fris vervolg met een licht mineralige ondertoon. Zeer elegant en inderdaad ...eigenwijs!

Conveniencia Finca San Blas

€ 12,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Peer
Regio Spanje, Utiel Requena
Druif chardonnay, merseguera +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Conveniencia Finca San Blas als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu