Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ...

"De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."

Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

Het fruit voor de Crooked Vines (letterlijk: kromme wijnstokken) komt van hele oude wijngaarden. Hoe ouder de wijnstok, hoe grilliger de stam, vandaar de naam. Oude stokken wortelen heel diep en geven een kleine opbrengst, maar de kwaliteit is onevenredig hoog.

De wijn is een blend van voornamelijk Gouvaio, Viosinho en Rabigato. Na een zorgvuldige selectie van de druiven worden de druiven geperst en vindt de fermentatie plaats in Franse barriques. De wijn ondergaat batonnage en blijft ca. 15 maanden sur lie in barrique. Prachtige, complexe wijn met veel steenfruit, witte bloemen en kruiden en fijne houttonen.

Crooked Vines Branco

€ 19,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Douro
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

Crooked Vines Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Lacrau Garrafeira Branco

Portugal, Douro antao, roupeiro, arinto +
€ 47,50

Wine & Soul Guru Magnum

Portugal, Douro
€ 75,00

Niepoort Tiara Branco

Portugal, Douro codega do larinho, rabigato +
€ 24,95

Quanta Terra Grande Reserva Branco

Portugal, Douro gouveio, viosinho
€ 23,95
Sluiten menu