Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Bourgogne is een van de meest complexe wijngebieden ter wereld. De wijnen zijn van oudsher wereldberoemd en met name de Premier en Grand Cru-wijnen zijn van absolute wereldklasse. Dat succes is in grote mate te danken aan de Benedictijner en Cisterciënzer kloosterordes die vanaf de 10e eeuw bezit namen van een groot deel van het Bourgondische grondgebied en dat in cultuur brachten. De monniken probeerden de kwaliteit van de verschillende delen op systematische wijze in kaart te brengen en ontwikkelden zo de climats, percelen die vanwege hun speciale terroir herkenbare en typische wijnen opleveren. De beste zijn climats zijn geklasseerd als Premier of Grand Cru.

Domaine Edmond Cornu is een klein familiebezit in het noorden van de Cotes de Beaune. Inmiddels heeft Pierre het stokje van zijn vader (Edmond) overgenomen en leidt het bedrijf samen met zijn vrouw Edith. Vader Edmond, alhoewel gepensioneerd, staat ze bijna dagelijks bij met adviezen en hier en daar de helpende hand. Ze bezitten ca. 15,5 ha wijngaard, waarvan 13,5 ha beplant is met pinot noir, 1,5 ha met chardonnay en 0,5 ha met aligote.

De wijngaarden worden bewerkt volgens het 'lutte raisonnee' principe, waarbij met uiterste zorg voor de natuur gewerkt wordt. Een lange termijn project om de wijngaarden en wijnstokken zo vitaal mogelijk te krijgen. Hierdoor ontstaat een betere weerstand tegen ziektes in de wijngaard en oogst je gezonder fruit. "Delicaat, geraffineerd en elegant" zijn de drie woorden die Pierre gebruikt om de stijl van zijn wijnen te beschrijven.

Cuvée de Saints de Glace betekent letterlijk vertaald “de cuvee van de IJsheiligen”. In 2016 is een groot deel van de oogst door hagel verwoest. Edmond kon slechts 30% oogsten van het normale volume. Om toch een redelijk aantal flessen te kunnen verkopen declasseerde hij zijn wijn van Chorey, Ladoix en Savigny tot Bourgogne ‘tout court’ en bracht deze uit onder de Cuvee van de IJsheiligen. Prachtige, complexe wijn, zowel rood als wit.

Cuvee Saints de Glace Blanc Edmond Cornu

€ 28,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Rijk
Aroma's Bloemig, Citrus, Geel fruit
Regio Frankrijk, Bourgogne
Druif chardonnay
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

Cuvee Saints de Glace Blanc Edmond Cornu als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Couvent de Jacobin Blanc Louis Jadot

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 19,95

Jadot Couvent des Jacobins 1/2 fles

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 10,95

Ch. des Jacques Clos de Loyse Beaujolais Blanc

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 16,95

Saint Veran Château de la Greffière

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 16,95
Sluiten menu