Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif. Een tamelijk onbekende parel is de DO Gambellara!

Deze bijzondere DO kent een bijzondere druif, t.w. de garganega! De druiven groeien in wijngaarden met optimale zonexpositie de heuvels van Gambellara. De wijnstokken zijn 30-35 jaar oud. Gambellara bestaat uit hele oude zeebodem met een vulkanische klei-basalt compositie. Dal Maso is een oud familiebedrijf in de heuvels van Berici. De 4e generatie (broer en zus) leiden het bedrijf en zijn gepassioneerde voorvechters van de authentieke druivenrassen tai rosso, garganega en durella.

De chardonnay (100%) wordt na binnenkomst in de cuverie onsteeld en gekneusd en blijft 15 dagen in kontakt met de schillen. Fermentatie vindt plaats op rvs tanks, na gisting blijft de wijn nog 4 maanden rijpen op rvs. Het resultaat is een instant plezier wijn.

In de neus veel sappig wit fruit, meloen en groene appel. De smaak is fruitig en rond met fijne kruiderij en een vriendelijk, zachte mousse. Perfecte begeleider van de Italiaanse “middagmaaltijd” : asperges (in het seizoen), zacht gerookte vis (beekforel), een “zee-gestuurde” pasta met verse venus-schelpen, diepe oesters (fines de claires) en uiteraard de wat frissere kazen

Dal Maso Chardonnay Frizzante

€ 9,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Levendig, Elegant
Aroma's Appel, Peer, Vijg
Regio Italie, Veneto
Druif chardonnay
Oogstjaar 2021

Dal Maso Chardonnay Frizzante als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Soave Classico Tamellini Le Bine de Costiola

Italie, Veneto garganega
€ 19,95

Durello Lessini Riserva Spumante

Italie, Veneto durello
€ 29,95

Tenuta Sant'Antonio Soave Monte Ceriani

Italie, Veneto garganega
€ 17,95

Tenuta Sant'Antonio Soave Classico

Italie, Veneto garganega
€ 15,45

Rizzardi Soave "Costeggiola"

Italie, Veneto garganega, chardonnay
€ 16,50
Sluiten menu