Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Le Rivage Blanc is zo'n wijn die je ogenblikkelijk in een goed humeur brengt. 60% van de wijn rijpt op nieuwe eiken barriques gedurende 6 maanden, waardoor er wel houtinvloed is maar geen dikke houtsmaak! De fijne blend van chardonnay, viognier en roussanne geeft een gulle, saprijke neus. Tonen van geel fruit, lychee en mango. De mondgevoel is zacht en vol met heerlijke, verfrissende zuren!

De wijngaarden van Domaine de Belle Mare bevinden zich aan het Bassin de Thau, het grootste en diepste binnenmeer in de Languedoc (Zuid-Frankrijk). Dit binnenmeer vormt een kweekvijver voor schaal- en schelpdieren, zoals oesters en mosselen. De wijngaarden profiteren volop van de terroir. De relatief arme onderbodem, bestaande uit zeeklei en zand, geeft de wijnen een bijzondere mineraliteit mee, terwijl frisse zeewind en ook zeemist een temperende werking hebben op de temperatuur. Hierdoor kunnen de druiven trager rijpen, waardoor het fruitige karakter en de benodigde zuren bewaard blijven. De wijnen van het 68 hectare tellende Domaine de Bellemare zijn fruitig en breed toegankelijk.

De terrassen van kleikalk zijn nezaaid met kwartsgrind dat het water afvoert dat langs de glooiende hellingen naar de oevers van de Étang de Thau stroomt. De rest van de wijnstokken staat op zand / leemgrond die goed is voor witte druiven. Tussen land en zee heerst een uniek microklimaat. Veel zon, koele nachten en nevel uit de lagune beschermen ons tegen buitensporige temperatuurverschillen en brengen het onderscheidende karakter van onze druivensoorten naar voren.

Domaine de Belle Mare Le Rivage Blanc

€ 11,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rond, Vol
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Honing
Regio Frankrijk, Languedoc
Druif chardonnay, viognier +
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2021

Domaine de Belle Mare Le Rivage Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Beaute du Sud Chardonnay

Frankrijk, Languedoc chardonnay
€ 9,25

Petit Roques Blanc

Frankrijk, Languedoc grenache gris, vermentino
€ 8,95

L'Ostal Cazes Blanc

Frankrijk, Languedoc viognier
€ 11,45
Sluiten menu