Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Pessac-Léognan, een subappellatie van de Graves, is een relatief jonge appellatie die dateert van 1987, hoewel de hele regio tot de oudste wijngaarden van Bordeaux wordt gerekend en terug gaat tot in de tijd van de Romeinen. André Lurton, een van de meest bekende wijnbouwers van de streek, was de drijvende kracht achter de appellatie Pessac-Léognan. Het is de thuishaven van alle Crus Classés van de Graves, van het befaamde Château Haut-Brion tot bekende namen als Château Haut-Bailly en Domaine de Chevalier. Er zijn 16 Crus Classés in Pessac-Léognan, goed voor 20 procent van de totale productie.

De wijngaarden liggen ten zuiden van de stad Bordeaux, tussen de Garonne oostwaarts en de bossen van de Landes naar het westen op diepe kiezelbodems, keien en grindheuvels die zowel geschikt zijn voor rode als witte wijnen. De aangeplante druiven zijn hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot voor rood en Sauvignon Blanc en Semillon voor wit. De witte wijnen van Pessac-Léognan zijn dé grootste witte wijnen van Bordeaux en kunnen verbluffend verouderen. Het zijn droge witte wijnen met bijzonder veel finesse en kracht dankzij de blend van Semillon en Sauvignon. Ze worden meestal gegist maar vrijwel altijd gerijpt op Franse eikenhouten vaten.

Domaine de Chevalier kenmerkt zich in hun jonge jaren door citrus aroma’s met een complexe aromatische afdronk. Zij behouden na decennia kelderrust hun mineraliteit en raffinement. Op internationale proeverijen wedijvert deze Pessac-Léognan met de grote Grand Crus uit de Bourgogne in tegenstelling tot dat deze een cepage heeft van hoofdzakelijk sauvignon met ca. 25% sémilion.

Een wijn met een mooie concentratie en spanning. Verse citrustonen, steenfruit en wat exotisch fruit worden aangevuld door kruidige en florale tonen. Een weelderig en krachtig smaakpallet, dat naast een romige structuur voldoende frisheid behoudt. Een mooie balans en gulle finale met minerale invloeden.

Domaine de Chevalier Blanc Pessac Leognan

€ 119,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijp, Romig
Aroma's Appel, Vanille, Peer
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif semillon, sauvignon
Oogstjaar 2014

Domaine de Chevalier Blanc Pessac Leognan als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau Villa Bel-Air Blanc

Frankrijk, Bordeaux sauvignon blanc, semillon
€ 22,50

Ch. Tour de Mirambeau Bordeaux Blanc Reserve

Frankrijk, Bordeaux sauvignon blanc, semillon
€ 12,95

Chateau Haut Grelot Blanc Selection Blaye

Frankrijk, Bordeaux sauvignon blanc
€ 14,75

Chateau Villa Bel-Air Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 24,50

Ch. Tour de Mirambeau Blanc ½ fles

Frankrijk, Bordeaux sauvignon blanc, semillon
€ 7,95
Sluiten menu