Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine des Rempart Chardonnay Bourgogne

€ 15,50
Klik en bestel

De wijn heeft een prachtige bleekgele kleur en hangt mooi dik in het glas. In geur en smaak veel wit fruit zoals witte perzik, peer en mooie bloesemtonen.

Al 19 generaties lang maakt de familie Sorin in de Côtes d’Auxerre prachtige wijnen. Echte authentieke Bourgogne wijnen afkomstig van wijngaarden die gelegen zijn op de beste percelen met beste gronden. Zoon Thomas is inmiddels in het bedrijf werkzaam als hoofd wijnmaker en hij heeft het vak met de paplepel ingegoten gekregen. Vader en moeder Sorin zijn net als een groot deel van de familie werkzaam in het bedrijf. Hun wijngaarden zijn allemaal gelegen op zuid-westelijke hellingen in de directe omgeving van Saint-Bris Le Vineux net ten zuid-oosten van Auxerre in het noordelijkste deel van de Bourgogne.

De druiven voor deze Chardonnay komen van hellingen met in de grond voornamelijk fossiele kalk en Kimmeridge klei. De perfecte combinatie tussen terroir en druif! Vergisting en opvoeding vindt plaats in RVS tanks voor een perfecte temperatuurcontrole. Deze

wijn rijpt op de lie en wordt zonder toevoegingen geklaard.

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2017
Regio Bourgogne

Domaine des Rempart Chardonnay Bourgogne als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu