Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Loirestreek strekt zich uit langs de brede en traagstromende Loirerivier, en biedt over een afstand van bijna 500 km (zijrivieren meegeteld) een enorme variëteit aan wijnen: van karaktervolle schuimwijnen over levendige en droge witte wijnen, tot halfzoete en zoete witte wijnen. Ook de halfzoete roséwijnen zijn doorgaans heel toegankelijk. De rode wijnen zijn dan weer heel fruitig en vaak goed gestructureerd. Domaine du Petit Clocher is gestart in 1920 door grootvader Denis met slechts 5 hectare wijngaard. In 1946 nam zijn zoon het domein over en breidde het wijngaard-areaal uit tot 23ha. Het was in 1975 dat Antoine en Jean-Noël besloten om de familietraditie voort te zetten door met hun vader het domaine over te nemen. Ze begrepen al snel dat het succes begint in de wijngaard en zo weinig mogelijk interventie in de cuve. Er wordt geinvesteerd in een pneumatische pers, rvs maceratietanks en een 'table de tri', om het fruit nogmaals te selecteren voor het de kelder ingaat. In 2003 is de oudste zoon van Antoine, Stephane, in het bedrijf gestapt, gevolgd door zijn broer Julien in 2006. Nadat ook Vincent, (zoon van Jean Noel) in 2009 zich bij het bedrijf vervoegd is de 4e generatie compleet. Inmiddels beschikt het domein over ruim 80 ha. wijngaard.

Belangrijkste druif voor de witte wijn is hier chenin blanc, terwijl voor rood de cabernet franc de belangrijkste is. Met de chenin blanc produceren ze een reeks aan wijnen van bijzonder mineraal en droog tot edelzoet.

Dit is duidelijk een wijn in de laatste categorie. Om de druiven voor deze verrukkelijke Coteaux du Layon worden in opeenvolgende rondes met de hand geplukt. Men wacht zo lang mogelijk om te kunnen profiteren van de pourriture noble, een schimmel, welke de druiven aantast en de most concentreert.

Na een lange vergisting (4 maanden) op eikenhout volgt ook nog 6 maanden rijping op hout. Volle intense neus van honing, exotisch fruit (ananas) en witte bloemen. Volle, rijke en opulente smaak met enorme lengte. Verrukkelijk zoet geflankeerd door opwekkende zuren, waardoor de wijn fris en verteerbaar blijft.

Domaine du Petit Clocher "Les Perrieres" Coteaux du Layon

€ 19,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Loire
Oogstjaar 2014

Domaine du Petit Clocher "Les Perrieres" Coteaux du Layon als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sancerre Blanc Daniel Crochet

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 17,50

Saumur Blanc La Pierre Frite

Frankrijk, Loire
€ 14,75

Domaine du Petit Clocher Anjou Blanc

Frankrijk, Loire
€ 16,95

Sancerre Blanc Domaine Paul Prieur

Frankrijk, Loire
€ 19,95
Sluiten menu