Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine du Tich Bordeaux Blanc

€ 9,95 € 7,95
Klik en bestel

Thomas Fonteyreaud is een jonge wijnmaker die als 4e generatie het familiedomein bestiert vlakbij Langon, in het zuiden van de Bordeaux. Vanouds her de streek voor de productie van zoete witte wijnen zoals Sauternes, Barsac en Sainte Croix du Mont.

Sinds 1929 verbouwt en vinifieert de familie FONTEYREAUD de witte wijnen van het Domaine du TICH en de rode en roséwijnen van het Domaine de GRAVA in de gemeente Verdelais. De kelder in het hart van een oud dorpshuis uit de 17e eeuw werd ooit bewoond door de familie. Het huis werd geleidelijk omgevormd tot een kelder die al snel een ideale plek zal bleek te zijn voor de opslag van wijn.

Domaine du Tich is een droge en aromatische Bordeaux Blanc, in klassieke blend gemaakt van Semillon en Sauvignon Blanc. Na de gisting wordt de wijn enkele maanden opgeslagen in roestvrijstalen vaten in de kelder om te rijpen op de ‘lie’. Deze rijping vindt volledig plaats onder CO2 om zoveel mogelijk froisheid oin de wijn te behouden. Daarna wordt de wijn gebottled en krijgt nog enkele maanden flesrijping.

Elegante, droge witte wijn, met fijne citrustonen van de sauvignon en levendige, sappige smaak met lengte! 50% Sauvignon Blanc en 50% Sémillon.

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2017
Regio Bordeaux

Domaine du Tich Bordeaux Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu