Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine Kennel Blanc Cotes de Provence

€ 13,50
Klik en bestel

De Provence is een van de oudste wijnbouwgebieden van Frankrijk. Ongeveer 600 jaar voor Christus stichtten Griekse kolonisten Massalia (Marseille), Nike (Nice), Antipolis (Antibes) en Athénopolis (Saint-Tropez), en legden daar de eerste wijngaarden aan. Vervolgens breidden de Romeinen de wijnbouw op grote schaal uit. Zij gaven het gebied ook de naam Provincia Romana, later Provence, omdat zij het gebied als een provincie van hun grote rijk beschouwden.

Het wijngebied van de Provence strekt zich uit van Nice in het oosten tot aan Arles in het westen. Het zuiden wordt begrensd door de Middellandse Zee, het noordoosten grenst aan de Zuidelijke Rhône. Het klimaat is een van de droogste, warmste en zonnigste van Frankrijk en ideaal voor wijnbouw. De mistral uit het noorden wil de wijnstokken nog wel eens geselen, maar beschermt ze tegelijkertijd tegen schimmels en biologische wijnbouw vindt dan ook op steeds grotere schaal plaats. De beste wijngaarden liggen op zuidelijke hellingen en zijn daardoor beter tegen de wind beschermd.

In het ruige achterland van Toulon en Saint-Tropez ligt het gehucht Pierrefeu. Hier maken Julien en Mireille Kennel als 4e generatie van de familie prachtige Provence wijnen vol smaak en kruidigheid!

Deze verrukkelijke wijn is een blend van 90% Sémillon 10% Vermentino. In geur en smaak mooie aroma’s van witte bloesem en citrus. Maar ook de kruidigheid ontbreekt hier niet! Dit is een heerlijk aperitief, maar ook bij de maaltijd is deze wijn perfect. Combineer de l’Instant K met diverse vissoorten of gevogelte, zoals bv. Een salade Niçoise. Ook lekker bij een witschimmelkaas met wat pit.

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2016
Regio Provence
Agricultuur sustainable

Domaine Kennel Blanc Cotes de Provence als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu