Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Côtes de Duras grenst ten zuiden aan de rivier de Dordogne, waar veel Nederlanders ieder jaar vakantie vieren. De wijngaarden van Berticot liggen in de Côte de Duras. Het klimaat is ideaal: de wijngebieden profiteren van de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan, waardoor de druiven langzaam rijpen en veel frisse fruitaroma’s ontwikkelen. Berticot is een hoogwaardige coöperatie. Jaarlijks brengen circa 650 aangesloten wijnboeren uit de regio hun druiven naar een van de hypermoderne wijnkelders van Berticot. Alleen de beste kwaliteit sauvignon blanc, sémillon, merlot en cabernet sauvignon komen terecht in de wijnen. De wijnen van Berticot zijn modern, karaktervol en toch heerlijk toegankelijk. Culinair breed inzetbaar en geschikt voor ieder moment.

De wijngaarden zijn gelegen rond de stad Duras.
Deze blend van sauvignon blanc (64%), semillon (28%), muscadelle (8%) ondergaat een klassieke vinificatie met een rijping op eikenhouten vaten gedurende 9 maanden.

Goudgele wijn met tonen van meloen, lychee, vanille, kruiden en mineralen. Het eikenhout komt in geur en smaak terug. Goed te combineren met wit vlees en vis. Serveer op 12°C.

Duc de Berticot Blanc

€ 11,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Fris
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Frankrijk, Sud-Quest
Druif sauvignon blanc, semillon +
Oogstjaar 2018

Duc de Berticot Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu