Het legendarische wijnhuis Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd.
Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen.
En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca.
Deze blend van antão vaz, roupeiro en arinto is afkomstig van verschillende wijngaarden van de domeinen Pinheiros, Casito, Álamo da Horta en Valbom met een totaal van 400 ha op een ondergrond van graniet, leem en leisteen.
In de neus tonen van gele appel, peer, perzik, verse kruiden zoals rozemarijn. Mond: Appels, steenfruit en meloen, opwekkend bittertje en een aangenaam frisse afdronk. Spijs: Gevogelte, visgerechten, pasta met romige sauzen, groenterisotto, gegratineerde groenten, zachte kazen.
Stijl | Fris, Levendig, Zuiver |
Aroma's | Appel, Bloemig, Geel fruit |
Regio | Portugal, Alentejo |
Druif | antao, roupeiro, arinto |
Oogstjaar | 2020 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125