Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijngaarden liggen in Oostenrijk in het vlakke tot heuvelachtige oosten van het land. Het gematigde klimaat is hier vergelijkbaar met dat van Bourgogne: aangenaam warme en zonnige zomers, lange milde herfstdagen en koude winternachten. Ideale omstandigheden voor wijnbouw dus.

Weingut Felsner is een klein familie domein dat 16 ha wijngaard bezit in Gedersdorf en Rohrendorf in het Kremstal. De wijnstokken zijn overwegend 30 jaar oud, maar enkele delen van de wijngaard zijn zelfs 50 jaar oud, hetgeen zéér bijdrragt aan de kwaliteit van de wijn. Belangrijkste variëteiten zijn natuurlijk gruner veltliner, maar men maakt ook fantastische rieslings, zweigelt en st. laurent.

Wijnboer Manfred wordt bijgestaan door zijn vrouw en ouders en is zeer bevlogen en toegewijd en maakt zijn wijnen in de wijngaard, niet in de kelder. Hij is elke dag tussen de wijnstokken te vinden en volgt nauwgezet de ontwikkeling van het fruit.

Op drie steile zuidhellingen in Rohrendorf ligt Ried Schnabel. Eén van de beste en oudste wijngaarden van Felsner. De gemiddelde leeftijd van de stokken is bijna 60 jaar. De druivenstokken zijn nog geselecteerd en veredeld door de grootvader van Manfred. Voor nieuwe aanplant van wijnstokken gebruikt Manfred ook nog steeds plantmateriaal uit eigen wijngaard!

Rijpe, gulle gruner veltliner met tonen van exotisch fruit, fijne kruidigheid en veel sap. Vooral een fantastisch gastronomisch glas in combinatie met asperges Vlaamse wijze, kalfs, lam, gevogelte of bv. een mooie plank kazen!

voorjaarsproeverij

Felsner Alte Reben Ried Schnabel

€ 19,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijp, Mineraal
Aroma's Bloemig, Citrus, Vijg
Regio Oostenrijk, Krems
Druif gruner veltliner
Oogstjaar 2017

Felsner Alte Reben Ried Schnabel als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Felsner Neuburger Ried Reisenthal

Oostenrijk, Krems neuburger
€ 15,95

Felsner Gebling

Oostenrijk, Krems rielsing
€ 16,50

Felsner Grüner Veltliner Lössterrassen

Oostenrijk, Krems gruner veltliner
€ 11,75

Felsner Weisser Stein Riesling

Oostenrijk, Krems riesling
€ 14,95

Felsner GV Moosburgerin

Oostenrijk, Krems gruner veltliner
€ 14,95
Sluiten menu