Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Portugal is anders dan andere wijnlanden. Het land heeft zich altijd afzijdig gehouden van trends en modes en een geheel eigen stijl van wijn maken gekoesterd. Zo hielden de Portugese wijnbouwers lang vast aan hun traditionele methoden en gebruiken, en bleven daardoor ook authentieke druivenrassen behouden. In dat opzicht is Portugal een ware schatkamer. Het land kent diverse klimaten, verschillende terroirs en vooral een ongelooflijke hoeveelheid inheemse druiven. De wijnen die hiervan gemaakt worden hebben daardoor een volstrekt uniek karakter. We drinken bijvoorbeeld niet iedere dag wijnen van arinto, bical, encruzado, alfrocheiro, trincadeira of baga… De combinatie van inheemse druivenrassen met de modernste technieken en internationale kennis levert prachtige wijnen op, die zich internationaal onderscheiden, maar allerminst onderdoen in kwaliteit.

Sétubal is een schiereiland net onder Lissabon. Tienduizend hectare aan wijngaarden waar volgens veel Portugese wijnliefhebbers de beste wijnen van Portugal worden gemaakt.Naast de prachtige, zoete dessertwijnen van de moscatel-druif groeit het aanbod van goed gemaakte droge wijnen snel. De bodem bestaat vooral uit zandsteen, klei met zand en kalk. De aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de 2 rivieren creëert een bijzonder klimaat met unieke kenmerken die je terugvindt in de bloemige, frisse witte wijnen en fluweelzachte fruitige rode wijnen.

Festivo Branco is een vrolijke blend van arinto & chardonnay. Na vinificatie krijgt de jonge wijn 4 maanden rijping in Franse barriques. In de neus zuiver en fris. Tonen van mango en perzik en klein wit fruit. De smaak is heel sappig en rond met ananas en frisse appel. De afdronk is levendig met een klein bittertje! Heerlijk.

Festivo Branco Setubal

€ 9,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Appel, Geel fruit, Citrus
Regio Portugal, Setubal
Druif arinto, chardonnay
Oogstjaar 2020

Festivo Branco Setubal als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rovisco Pais Branco Reserva

Portugal, Setubal antão vaz, verdelho +
€ 8,25

Baia Golfinhos Casa Ermelinda

Portugal, Setubal fernao pires
€ 6,95
Sluiten menu