Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Moezel ligt direct boven de landsgrens met Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaatsvindt, en strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwestkant goed beschermd tegen koele noordelijke invloeden door diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west-georiënteerde hellingen langs de rivier. Weingut Fritz Haag is één van de klassieke wijndomeinen van de Moezel. Het wordt vaak in één adem genoemd met andere illustere bedrijven als Egon Müller en Joh. Jos. Prüm. Dit domein met zijn rijke geschiedenis, waarin vooral de vader van Oliver Haag, Wilhelm Haag, een grote rol heeft gespeeld, staat aan de top van de Duitse wijnbouw. Na verschillende stages, onder meer bij Helmut Dönnhoff, nam Oliver in 2005 het stokje van zijn vader over. Hij is nu verantwoordelijk voor de lichte, elegante wijnen die zijn vader wereldroem hebben gebracht. Filigran is de Duitse wijnterm voor dit verfijnde type wijn. Met name het terroir van de bijzondere wijngaarden van dit domein is hiervoor bepalend .

De druiven worden met de grootste zorg met de hand geplukt, waarbij er zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder is er eerst een enkele uren durende inweking, waarna de druiven geperst worden en de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en de rijping plaatsvinden, deels op hout en deels op roestvrijstalen tanks. In het voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, peer en iets van honing. In het smaakpalet tonen van gekonfijte limoen, geel steenfruit, mineralen en een vleugje munt, die in de afdronk begeleid worden door duidelijk restzoet, dat de nerveuze zuren enigszins maskeert.

Fritz Haag Riesling Brauneberger Kabinett Mosel

€ 20,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Duitsland, Mosel
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2017

Fritz Haag Riesling Brauneberger Kabinett Mosel als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Fritz Haag Riesling Trocken Mosel

Duitsland, Mosel riesling
€ 17,95
Sluiten menu