Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Een zekere mineraliteit (het kalkachtige van schelpdieren). Serieus boeket met een verleidelijk ademende frisheid. De romige textuur verbergt een rijkdom aan spanning en contrasten die snel tot uitdrukking komen. Krokant-sappige en knap frisse materie, elegant maar voorzien van ruim voldoende smaakkracht. Het blijft zowel harmonisch als boeiend en de finale is ruim voorzien van contrasten die we ook in grotere, witte wijnen tegenkomen. Zeldzaam smaakvolle, subtiele bitterheid bijvoorbeeld. Goede lengte.

Uitstekend verteerbare eetwijn met veel smaakkracht en een karakter dat zorgt voor krachtig tegenspel op vele fronten. Culinair: heel veel uit de zee, diepe oesters, op de huid gebakken vis en pasta’s met zeevruchten (inktvis, venusschelpen, kreeft). Goed, gerijpte geitenkaas.


Gagliole is een klein familiebedrijf, gelegen in de lieflijke Toscaanse heuvels. Men werkt hier kleinschalig met als enige focus kwaliteit in de wijn. Er is documentatie gevonden uit 994 na C. waarin het wijngoed al genoemd wordt. Het domein is volledig gerestaureerd en ligt als een parel verscholen in het lieflijke Toscaanse landschap!

De werkwijze is stringent: Handgeplukte druiven na een strenge selectie (na productie reducerende passages, tweemaal groene oogst, en een extreem strenge sortering). Het beste sap van de twee druiven, (chardonnay en trebbiano) handmatig in kleine kistjes geoogst en zacht geperst. Op 100% nieuw Frans eikenhout gevinifieerd, uiteraard met het regelmatig oproeren van de fijne gistsporen en een lang verblijf in contact met dit kostbare residu.

Gagliole Biancolo Toscane

€ 15,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Appel, Peer, Citrus
Regio Italie, Toscane
Druif chardonnay, trebbiano
Oogstjaar 2019

Gagliole Biancolo Toscane als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Gagliole Il Bianco Toscane

Italie, Toscane
€ 29,95

Droppello Toscana Bianco

Italie, Toscane sangiovese
€ 13,50
Sluiten menu