Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Moezel in Duitsland is wat natuur betreft een van de meest dramatische wijnbouwgebieden ter wereld. Veel van de wijngaarden zijn extreem steil (de steilste ter wereld vinden we bij Bremm met 67%!) en de rivier de Moezel kronkelt zo sterk dat hij van bovenaf een slang lijkt. Daarbij komt dat de oevers zo diep uitgegraven zijn dat microklimaten eerder regel dan uitzondering zijn.

De Moezel ligt direct boven de landsgrens met Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaatsvindt, en strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwestkant goed beschermd tegen koele noordelijke invloeden door diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west-georiënteerde hellingen langs de rivier.Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. De auteur van het boek Terroir: Weinkultur und Weingenuss in einer globalen Welt produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij presenteert zijn wijnen als een filosoof, waarbij hij haast poëtische omschrijvingen geeft van zijn topwijngaarden. Hij is een van de specialisten op het gebied van Duitse wijnen. De leistenen bodem, lage opbrengsten en doorgaans late pluk brengen intense Rieslings voort die gastronomisch breed inzetbaar zijn.
\
Alle wijnen ondergaan dezelfde vinificatie: gisting met wilde gistcellen, 10 maanden rijping op rvs-tanks en hout, geen klaring. De wijnen bezitten allemaal een uitstekend evenwicht tussen de basisonderdelen van een wijn: suiker, zuur, alcohol en fenolen. Op jeugdige leeftijd zal het evenwicht nog niet perfect zijn; dit wordt bij de droge wijnen pas na minstens 2 jaar geduld bereikt. Bij de zoete wijnen is meer tijd nodig: 10 jaar bij de Auslese, 15 jaar bij de Auslese met een gouden capsule, 20 jaar en meer bij de Beerenauslese en Trockenbeerenauslese. De wijnen – droog of zoet – van de ‘Schieferterrassen’ rijpen iets sneller dan die van ‘single vineyards’.

Bijzonder aanbevolen bij gebraden beenham, gans, tamme eend of wild zwijn met asperges – het liefst geen spierwitte, maar asperges met een paarse of groene kop, groene asperges of nog beter: korenaarasperges!

Heyman-Lowenstein Schieferterrassen Riesling

€ 25,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Strak, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Duitsland, Moezel
Druif riesling
Oogstjaar 2017

Heyman-Lowenstein Schieferterrassen Riesling als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Van Volxem Saar Riesling

Duitsland, Moezel riesling
€ 19,95

Brohl Pundericher Marienburg "Rosenberg"

Duitsland, Moezel riesling
€ 21,95

Brohl Riesling Kabinett Alte Reben

Duitsland, Moezel riesling
€ 15,75

Van Volxem Altenberg GG

Duitsland, Moezel riesling
€ 55,00

Van Volxem Weissburgunder

Duitsland, Moezel weissburgunder
€ 19,45
Sluiten menu