Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Onder Duitslands grote wijngebieden neemt Württemberg plaats vier in. Met een aandeel van ruim 70 procent domineren hier blauwe druivenrassen. De bekendste rode wijn uit het ‘Ländle՚ is onverminderd de Trollinger. Gevolgd door Lemberger en Schwarzriesling.

Wijnbouw vindt plaats langs de Neckar en in de beschutte dalen van zijrivieren als Rems, Enz, Kocher, Jagst en Tauber en zelfs aan de Bodensee. Württemberg kent veel waardevolle wijngaarden op steile hellingen. Wijnboeren bewerken vaak maar kleine percelen waarvan ze gewoontegetrouw de opbrengst aan de dichtstbijzijnde coöperatie leveren. Daarvan zijn er in Württemberg meer dan 50. Samen zijn die goed voor zo’n 80 procent van de verkopen.

Maar Hirschmüller is een kleine, zelfstandig opererende producent in Lauffen am Neckar.

Sinds 2013 realiseren twee jonge wijnmakers de droom van onze eigen wijnhuis. Twee oenologen: een Zwabiër met wortels in de wijnbouw en een Hannoveraan met frisse ideeën. In de wijngaard werken ze op een duurzame en milieuvriendelijke manier. We krijgen het beste resultaat met de minste invloed op de wijn. Tobias komt uit een familie van wijnboeren in Lauffen. Na zijn stage in Remstal studeerde hij wijnbouw & oenologie in Geisenheim, deed ervaring op in biologische wijnmakerijen in Württemberg en aan de Sonoma Coast in Californië. Zelfs tijdens zijn studie cultiveerde Tobias zijn eigen wijngaarden, aanvankelijk als lid van de wijnboerencoöperatie. Wiebke studeerde internationale wijnindustrie en wijnbouw & oenologie als "laterale nieuwkomer" uit Hannover in Geisenheim. Ze deed praktijkervaring op in Franken, Württemberg, Zwitserland en Californië. In 2010 ontving Wiebke de prijs voor jonge oenologen van de Vereniging van Duitse oenologen.

Pinot Meunier is de Franse naam voor de Schwarzriesling en wordt vooral in de Champagne aangeplant. Ook in Duitsland is er een klein areaal aangeplant. Deze Pinot Meunier is gevinfieerd als witte wijn(!) en dus een Blanc de noirs Door de zorgvuldige persing van de rode druiven wordt witte most verkregen. Er is immers geen schilcontact! De vergisting en rijping vinden plaats in 500 liter eiken vaten, waar de wijn ook rijpt op de lie!

In de neus zachtkruidige en fruitintense aroma's, zoals abrikoos, meloen, ananas, karamel en toast, maar ook klein rood fruit. In de mond toont de wijn heerlijk sap en mineraliteit, bijna ziltigheid met een prachtige balans.

Hirschmuller Pinot Meunier Blanc de Noir

€ 17,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Sappig
Aroma's Geel fruit, Peer, Framboos
Regio Duitsland, Wurttemberg
Druif pinot meunier (schwarzriesling)
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Hirschmuller Pinot Meunier Blanc de Noir als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Dautel Riesling Steingruben GG

Duitsland, Wurttemberg
€ 29,95
Sluiten menu