De Inama-familie bezit sinds enkele decennia een belangrijk deel van Soave’s beste heuvel: de Foscarino, een gedoofde vulkaan. Stefano Inama heeft dit wijnhuis succesvol uitgebouwd tot een dynamisch en veelbelovend bedrijf na afronding van zijn studie oenologie te Davis (Californië). Door verfijnde vinificatietechnieken, werden de rendementen drastisch teruggebracht tot ver onder het wettelijke maximum. Zijn eerste productie “Bradisismo” van ’97 werd door Parker beoordeeld met 90 punten! Met de komst van de derde generatie in het familiebedrijf heeft men hun bedrijfsfilosofie nog beter gedefinieerd: Inama wil alleen maar wijnen produceren die het terroir vertegenwoordigen en die los staan van tijdelijke trends en stijlen. Inama’s wijnen zijn biologisch maar dit wordt niet op het etiket vermeld. Inama staat voor wijnen die emoties oproepen en die willen ze maken door middel van eigen kennis en ervaring zonder hulp in te schakelen van experts of wijngoeroes. De familie gelooft dat goed vakmanschap de basis legt voor topwijnen waarbij minimalisme bij het wijnmaken een hoofdrol speelt.
Zijn “Vin Soave” is bereid uit 100% Garganega-druiven. ( De meeste Soave’s worden gemaakt van Garganega en een deel Trebbiano druiven. Inama doet dit niet waardoor zijn Soave veel geconcentreerder en rijker van smaak is).
Hij heeft een mooie strogele, zeer transparante kleur met groene reflexen. De smaak is vol, breed en fluwelig, met hints van peer, ananas, banaan. Zijn amandel-toets in de afdronk is typisch. inzetbaar bij alle soorten vis, groentegerechten als asperges in beide kleuren, risotto's en pasta-gerechten met zeevruchten.
Stijl | Elegant, Levendig, Mineraal |
Aroma's | Citrus, Appel, Geel fruit |
Regio | Italië, Veneto |
Druif | garganega |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125