Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Al sinds de zeventiende eeuw vindt er wijnbouw in Zuid Afrika plaats. De Nederlander Jan van Riebeeck plantte in 1655 de eerste druivenstokken in de tuin van de VOC-post op Kaap de Goede Hoop. De eerste kwaliteitswijn werd echter gemaakt vanaf 1679, toen Simon van de Stel als gouverneur van de Kaap aantrad. Hij plantte wijngaarden in Constantia aan en maakte daar een zoete wijn die veel roem zou vergaren. Ook de Franse Hugenoten brachten eind zeventiende eeuw hun kennis over wijnbouw mee en ondanks periodes van terugval door oorlogen, phylloxera en apartheid in de eeuwen daarop, bleef de wijnbouw zich ontwikkelen en maakte die met name in de 20ste eeuw een sterke groei door. Na de afschaffing van de apartheid was er ruimte voor nieuwe impulsen en investeringen. De wijnbouw werd in vele opzichten gemoderniseerd en Zuid-Afrika geldt nu als een van de meest innoverende wijnlanden ter wereld.

Journey's End Winery ligt in de regio Stellenbosch (Somerset West), waar het Morgenster en Vergelegen tot haar buren mag rekenen. Hier richt men zich op hoogwaardige single vineyard wijnen, die het ietwat op Bordeaux gelijkende terroir rond de Helderberg laten spreken. De bodem is met academische precisie geanalyseerd, op basis waarvan de diverse stokken zijn aangeplant. De lage opbrengst, soms beperkt tot slechts een fles 'per vine', onderstreept de focus op kwaliteit, en alle druiven worden dan ook handgeplukt en met de grootst mogelijke zorg behandeld. Het levert een zuivere, modern-klassieke stijl op, die het meest duidelijk herkenbaar is in de mono-cepages chardonnay, cabernet sauvignon en merlot. Wijnen die veel vakmanschap verraden, en daarnaast een prominent gevoel van Kaapse traditie oproepen.

De druiven worden met de hand geplukt voor een goede selectie van gezond fruit. Vervolgens worden de druiven bij binnenkomst in de kelder nogmaals uitgezocht en ontsteeld, waarna, na een lichte persing, alleen de "free run juice" wordt gebruikt. Vergisting in houten cuve's en rijping gedurende 9 maanden op hout, waarvan 30% nieuw eikenhout is. Samen met de wekelijks toegpaste battonage is dan een wijn ontstaan met een opvallend levendige frisheid voor een houtgerijpte chardonnay. In de neus tonen van fijn citrusfruit en sinaasappelbloesem en elegante houttonen. In de mond veel vulling en complexiteit, maar door de levendigheid en fraicheur blijft het een uitermate toegankelijke wijn!

Journey's End Chardonnay

€ 16,25
Klik en bestel

Specificaties

Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Oogstjaar 2015

Journey's End Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Simonsig Chenin Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch chenin blanc
€ 8,75

Radford & Dale Renaissance Chenin Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 29,95

Glenelly Estate Reserve Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 14,95

Radford Dale Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 23,45

Delaire Sauvignon Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch sauvignon blanc
€ 16,45
Sluiten menu