Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Voor onze jaartelling werd al wijn gemaakt in het Donaubekken. De Romeinen die dit gebied Pannonia noemden, vonden er alle voorwaarden om goede wijnen te maken om hun bacchanalen mee te bevloeien. Na de Tweede Wereldoorlog en de communistische periode die er op volgde is de wijnindustrie er voornamelijk op gericht geweest om goedkope wijnen te leveren. Nu maakt Hongarije weer furore met zowel haar oude traditionele als met haar nieuwe wijnen. De passie voor wijn en de vakkennis van Hongaren zijn niet verdwenen. Hongarije produceert een zeer grote verscheidenheid aan wijnen. Dit is te danken aan de vele autotochtone druivenrassen en aan de al even talrijke grondsoorten.

Vader János Konyári en zijn zoon Dániel runnen sinds 2000 dit jonge wijnhuis in Balatonlelle ten zuiden van het Balatonmeer. Naast de historische wijnkelder uit 1757 heeft het wijnhuis in 2003 ook een hypermoderne kelder gebouwd. Konyári heeft 30 hectare wijngaard, die gedomineerd wordt door blauwe druiven: merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon en cabernet franc. Witte druiven zijn ook aanwezig met chardonnay en sauvignon blanc, maar ook olaszrizling en hárslevelű. Ondanks het feit dat het een relatief jonge wijngaard is, bereiken de wijnen al een indrukwekkende concentratie en mooie kwaliteit. Dit werd recent benadrukt door de titel Hongaars Wijnmaker van het Jaar 2008. Sinds 2004 is János Konyári ook wijnmaker en mede-eigenaar van het jonge wijnhuis Ikon in Rádpuszta.

Een sprankelende blend van olaszrizling, sauvignon blanc en zöldveltelini (grüner veltliner). Fermentatie op lage temperatuur om zoveel mogelijk fraicheur te behouden. Een jonge, pure wijn met levendige zuren en een frisse sappige smaak.

Konyari Fecske White

€ 8,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fris, Sappig
Aroma's Bloemig, Appel, Geel fruit
Regio Hongarije, Balaton
Druif olaszrizling, sauvignon blanc +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Konyari Fecske White als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Laposa Badacsonyi Olaszrizling

Hongarije, Balaton
€ 11,25

IKON Királyleányka-Zöldveltelini

Hongarije, Balaton gruner veltliner +
€ 8,45
Sluiten menu