Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wijngoed Kurt Angerer is een 24 hectare tellend familiebedrijf te Lengenfeld, even ten westen van Langenlois in het Kamptal. De stokken staan er aangeplant op verschillende bodemsoorten: rotsgesteenten als graniet en leisteen, maar ook zand-, leem- en kalkrijke grond. Ze zijn tegen de heuvels aangeplant, beschut tegen de soms snijdend koude noordenwind. Al generaties lang maakt de familie Angerer goede wijnen: het vroegste archiefmateriaal dat hierover spreekt dateert van 1848. De huidige eigenaar is Kurt Angerer. Hij is geboren in 1971 en was al vroeg doordrongen van de mogelijkheden in het Kamptal. Op 24-jarige leeftijd legde hij een eigen wijngaard aan naast het domein van z'n ouders. Traditie en terroir, maar altijd met oog voor nieuwe ontwikkelingen, staan hoog in het vaandel bij Kurt Angerer. Een mild continentaal klimaat. De druivenstokken staan aangeplant op uiteenlopende bodemsoorten.

Rijpe peer, appel en exotisch fruit als ananas en honingmeloen. Daarnaast een fijnzinnige kruidigheid en een 'stenige' mineraliteit.

Een wijn die zich uitstekend leent voor combinaties met de pittige Oosterse keuken, bijvoorbeeld kip szechuan (met gember).

Kurt Angerer Gruner Veltliner Spies

€ 21,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Sappig
Aroma's Appel, Bloemig, Geel fruit
Regio Oostenrijk, Kamptal
Druif gruner veltliner
Oogstjaar 2018

Kurt Angerer Gruner Veltliner Spies als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Kurt Angerer Gruner Veltliner Kies

Oostenrijk, Kamptal gruner veltliner
€ 13,25
Sluiten menu