Loepzuivere neus, volledig verschoond van enige overdaad. De neus blinkt uit in subtiliteit: frisse appeltonen, witte kruisbessen, krijt/kalk en vers gekneusd muntblad. Niet onverwacht (gezien de geur) een opvallend strakke aanzet. Wederom een niet te evenaren zuiverheid. Het koele klimaat in dit deel van Piemonte (gecombineerd met de hoogte van de wijngaarden) vertaalt zich in een uiterst schone, delicate stijl. Geen fractie restzoet. Wel een grote lengte en een echt mondschonend, eetlustopwekkend effect.
Giorgio Rossi Cairo kocht in 2003 de eerste wijngaarden van La Raia, omsloten door de heuvels van Gavi, De sterke wens om de typische kenmerken van dit landschap en de natuurlijke hulpbronnen te behouden, stimuleerde de familie Rossi Cairo om de biodynamische landbouwprincipes in de wijngaarden en de wijnkelder te volgen. Het project ontwikkelde zich in de loop der jaren met de oprichting van een Steiner-school, een dienst voor de productie en levering van biodynamisch voedsel, een kunststichting en twee accommodaties op het landgoed. Met de aankoop van Tenuta Cucco in de regio Langhe werd in 2015 de inzet voor een duurzame en hoogwaardige landbouw versterkt. De Tenuta is sinds 2018 een gecertificeerde biologisch domein.
Regio | Italië, Piemonte |
Druif | Cortese |
Agricultuur | Biodynamisch |
Oogstjaar | 2019 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125