Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Al wat gerijpte neus: in eerste instantie ruiken we beurse appels en gedroogd rozenblad, maar gedurende enige beluchting maakt de wijn een fascinerende ontwikkeling door. Tonen van honing en bijenwas worden gecombineerd met steenvruchten en sinaasappelmarmelade.

Zuivere en strakke aanzet, Daarna veel vulling en rijkdom in de mond. De intensiteit geeft een bijna zwoele rijpheid en complexiteit. Geconfijt geel fruit en de prachtige zuren maken dit tot een grote dinerwijn.


Giorgio Rossi Cairo kocht in 2003 de eerste wijngaarden van La Raia, omsloten door de heuvels van Gavi, De sterke wens om de typische kenmerken van dit landschap en de natuurlijke hulpbronnen te behouden, stimuleerde de familie Rossi Cairo om de biodynamische landbouwprincipes in de wijngaarden en de wijnkelder te volgen. Het project ontwikkelde zich in de loop der jaren met de oprichting van een Steiner-school, een dienst voor de productie en levering van biodynamisch voedsel, een kunststichting en twee accommodaties op het landgoed. Met de aankoop van Tenuta Cucco in de regio Langhe werd in 2015 de inzet voor een duurzame en hoogwaardige landbouw versterkt. De Tenuta is sinds 2018 een gecertificeerde biologisch domein.

De wijngaard Madonnina levert Gavi van hoog niveau. De cortese druif is grage groeier en om concentratie te krijgen moet de wijnstok letterlijk 'kort' gehouden worden. Door strikte beperking van de opbrengst per ha. ontvouwt de cortese zijn kwaliteit.

Na de handmatige oogst eind september, worden de druiven van de stelen ontdaan en zacht geperst. De alcoholische vergisting vindt plaats op RVS cuves. Na ongeveer 25 dagen wordt de wijn overgestoken, eveneens op RVS, en rijpt nogmaals 6 maanden 'sur lie'.

La Raia Gavi Riserva Madonnina

€ 21,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Mineraal, Rijk
Aroma's Bloemig, Citrus, Geel fruit
Regio Italie, Piemonte
Druif cortese
Agricultuur Bio dynamie
Oogstjaar 2019

La Raia Gavi Riserva Madonnina als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Mauro Molino Roero Arneis

Italie, Piemonte arneis
€ 19,95

Gaja Rossj Bas

Italie, Piemonte chardonnay, sauvignon
€ 67,95

Piazzo Chardonnay

Italie, Piemonte chardonnay
€ 16,95

Piazzo Roero Arneis

Italie, Piemonte arneis
€ 16,75
Sluiten menu