Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ...

"De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."

Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

Bijzondere droge Muscat van de Douro. Van een klein perceeltje Moscatel Galego (Muscat Blanc à Petits Grains, de meeste edele muscat soort). Transparant en fris met citrusfruit en lychee, mineraal uitwaaierend met bite en lengte.

Lacrau Moscatel Galega Branco

€ 12,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Sappig
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Specerijen
Regio Portugal, Douro
Druif moscatel galego
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Lacrau Moscatel Galega Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Niepoort Tiara Branco

Portugal, Douro codega do larinho, rabigato +
€ 24,95

Piano Moscatel Galego Branco

Portugal, Douro moscatel
€ 11,50

Lacrau Branco Douro

Portugal, Douro gouveio, rabigato +
€ 8,95

Wine & Soul Guru Magnum

Portugal, Douro
€ 75,00
Sluiten menu