Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wijnmaker Huba Szeremley begon in 1992 met het uitbreiden van de familie wijngaard. Het wijnhuis staat ook bekend als Elsö Magyar Borház (eerste Hongaarse wijnhuis) of Szent Orbán naar de in 230AD gestorven Paus Orbán.

De wijngaard kijkt uit over het Balatonmeer en ligt op de vulkanische hellingen van Badacsony. Het gebied kent een uniek microklimaat omdat de wijngaarden zowel direct als indirect zonlicht krijgen door de weerkaatsing van zonlicht op het Balatonmeer. Verder absorbeert het vulkanische basalt warmte, wat bij dalende temperatuur (in de avond) weer wordt afgegeven. Op 115 hectare grond staan voornamelijk inheemse druiven zoals szürkebarát (pinot gris), olaszrizling, kéknyelű en budai zöld. Blauwe druiven zijn portugieser, kékfrankos, pinot noir en syrah. Recent experimenteerde Szeremley ook met inheemse soorten als bakator en zeus.

Olaszrizling van de 4 heuvels Badacsony, Csobáncs, Somló en Szent György gecombineerd in één fles. Expressieve neus en smaak en zeer kenmerkend, 100% typisch. Veel fruit met tonen van munt en citrus, onmiskenbaar terroir van basalt. Wat mij betreft een perfecte balans tussen zuren en mineralen, een mooie combinatie van klassiek en modern Balaton.

Laposa Badacsonyi 4Hegy Olaszrizling

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Mineraal, Zuiver
Aroma's Bloemig, Appel, Peer
Regio Hongarije, Balaton
Druif Olazrizling
Oogstjaar 2017

Laposa Badacsonyi 4Hegy Olaszrizling als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Konyari Fecske White

Hongarije, Balaton olaszrizling, sauvignon blanc +
€ 8,45

Laposa Badacsonyi Olaszrizling

Hongarije, Balaton
€ 11,25

IKON Királyleányka-Zöldveltelini

Hongarije, Balaton gruner veltliner +
€ 8,45
Sluiten menu