Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wijnmaker Huba Szeremley begon in 1992 met het uitbreiden van de familie wijngaard. Het wijnhuis staat ook bekend als Elsö Magyar Borház (eerste Hongaarse wijnhuis) of Szent Orbán naar de in 230AD gestorven Paus Orbán.

De wijngaard kijkt uit over het Balatonmeer en ligt op de vulkanische hellingen van Badacsony. Het gebied kent een uniek microklimaat omdat de wijngaarden zowel direct als indirect zonlicht krijgen door de weerkaatsing van zonlicht op het Balatonmeer. Verder absorbeert het vulkanische basalt warmte, wat bij dalende temperatuur (in de avond) weer wordt afgegeven. Op 115 hectare grond staan voornamelijk inheemse druiven zoals szürkebarát (pinot gris), olaszrizling, kéknyelű en budai zöld. Blauwe druiven zijn portugieser, kékfrankos, pinot noir en syrah. Recent experimenteerde Szeremley ook met inheemse soorten als bakator en zeus.

Als een Hongaar het heeft over witte wijn, dan is Olaszrizling eigenlijk de eerste waar hij aan denkt. Deze is precies zoals hij de witte wijn het liefste heeft: een stro-gele kleur, heerlijk rijk bouquet en aroma's van meloen en abrikoos. De fruitige smaak blijft heerlijk lang hangen en kent een licht minerale afdronk. Een klassieke Olaszrizling, typisch voor Badacsony en onmiskenbaar een product van Laposa!

Laposa Badacsonyi Olaszrizling

€ 11,25
Klik en bestel

Specificaties

Regio Hongarije, Balaton
Oogstjaar 2017

Laposa Badacsonyi Olaszrizling als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

IKON Királyleányka-Zöldveltelini

Hongarije, Balaton gruner veltliner +
€ 8,45

Laposa Badacsonyi 4Hegy Olaszrizling

Hongarije, Balaton Olazrizling
€ 14,95

Konyari Fecske White

Hongarije, Balaton olaszrizling, sauvignon blanc +
€ 8,45
Sluiten menu