Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van
Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot. Een mild zeeklimaat. Wijngaarden liggen op de zogeheten granit de clisson. De toplaag bestaat hier uit vrij arme grond van zand en kiezelstenen met een graniete onderlaag. Vergisting vindt plaats onder lage temperatuur op stalen vaten. Daarna wordt de wijn drie maanden op het bezinksel van gistcellen (de ‘lie’) bewaard.
100% melon de bourgogne. De druif voor deze wijn heet melon de bourgogne en komt zoals zijn naam doet vermoeden oorspronkelijk uit de Bourgogne. In 1709, na een vreselijke vorst, verliet de druif dit gebied. Hier aan de kust voelt de druif zich veel beter thuis.
Aroma's van citroen, met een kleine tropische, iets meer rijpere toets. In de smaak is de aanzet strak met citrusfruit. In de afdronk
een fijn bittertje en een mooie lange ronde textuur. Een aangenaam aperitief en klassiek in combinatie met fruits de mer
of mosselen in witte wijn. Ook lekker bij gegrilde (vette) vis.
Stijl | Elegant, Droog, Levendig |
Aroma's | Appel, Citrus, Vegetaal |
Regio | Frankrijk, Loire |
Druif | melon de bourgogne |
Agricultuur | biologisch-vegan |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125