Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

San Antonio Valley is een kleine wijnregio in Chili, vooral bekend om de hoge kwaliteit van zijn pinot noir. De wijngaarden liggen er op glooiende heuvels. De vallei ligt ten westen van de hoofdstad Santiago en ten zuiden van Casablanca Valley; de Stille Oceaan vormt de westelijke grens. De wijnbouw wordt hier sterk beïnvloed door de oceaan. Normaal gesproken associeer je mistige ochtenden en voorjaarsvorst eerder met Napa Valley en Bordeaux dan met Chili, maar de Humboldtgolfstroom zorgt voor precies deze omstandigheden in San Antonio Valley. Zonder die invloeden zou wijnbouw in dit gebied niet eens mogelijk zijn, aangezien de vallei dichter bij de evenaar ligt dan welke Europese wijngaard ook. De koelere weersomstandigheden overdag en de flinke daling van de temperatuur 's nachts leiden tot een langer groeiseizoen en langere rijpingsperiode. Dat levert pinot noir en chardonnay van hoge kwaliteit op, met een mooie balans tussen suiker en zuur. De bodem is rijk aan graniet, met een toplaag van klei: perfect voor wijnbouw. De wijnstokken worden gedwongen diep in de grond te wortelen op zoek naar water en voedingstoffen, wat leidt tot gezonde planten die druiven van een hoge kwaliteit leveren. De matige neerslag is net niet genoeg om de wijnstokken in stand te houden; vandaar dat enige irrigatie nodig is.

Matetic is een nog jong wijnbedrijf, opgericht in 1999, met grote ambities. De (niet onbemiddelde) Matetic familie besloot de wijnwereld te gaan verkennen, want er bestond een groot geloof in het potentieel (klimaat en bodem) van de Rosario Valley. Gebruikmakend van alle kennis, die voorhanden is op druiven- en wijntechnische gebied werd en wordt gewerkt aan een nu al indrukwekkend gamma wijnen. Alle op biologisch dynamische wijze tot stand gekomen. Kosten noch moeite worden gespaard. De Matetic familie bezit zo'n beetje het gehele dal en ze hebben goed laten onderzoeken op welke plaatsen een bepaalde druivensoort het best aangeplant kon worden. Met de voor deze druif ideale omstandigheden zowel qua bodem als microklimaat. Modern, zakelijk en op biologisch dynamische grondslag, dat is best gedurfd, maar getuigt van groot vertrouwen in deze manier van werken.

Kan een loepzuivere en knisperend frisse elegante sauvignon blanc uit Chili komen? Ja dat kan! In de San Antonio vallei dicht naar de Stille Oceaan toe staan de wijnstokken voor deze wijn. Zon in overvloed en grote temperatuurverschillen per dag en nacht. Met kennis en kunde van vooral moderne technieken zoals bijvoorbeeld de aanleg van drupirrigatiesystemen kan men tot voorheen voor onmogelijk gehouden resultaten komen. Matetic bewijst dit. Bleekgeel met een groene zweem, limoentjes, frisgrassige tonen en een hint asperge doen je al vermoeden wat je gaat proeven. Levendig frisse aanzet methints van rijp citrusfruit zoals grapefruit. Schoon, zuiver en toegankelijk met een opwekkende frisheid. Rijp fruit versus strakke zuren, dat is de ideale balans voor deze sauvignon blanc. Probeer 'm is met een stukje geitenkaas. De Corralillo wijn serie van Matetic. Coralillo is de naam van een meer dan honderd jaar oude wijnkelder en 'wijnmakerij' in Rosario Valley waar ooit de zogenaamde missionarisdruif geteeld en geoogst werd door de in Chili neergestreken missionarissen, die het geestrijke vocht blijkbaar broodnodig hadden om hun missie te verwezenlijken.

Matetic Corralillo Sauvignon Blanc

€ 12,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Chili, San Antonio Valley
Druif sauvignon blanc
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2021

Matetic Corralillo Sauvignon Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Matetic Corralillo Chardonnay

Chili, San Antonio Valley chardonnay
€ 17,45
Sluiten menu