Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Langhe chardonnay wordt geoogst van een klein perceel recht voor het domein. De druiven zijn door Mauro geplant in het begin van de
90er jaren. De opbrengst is klein, waardoor de wijn veel concentratie heeft en goed kan rijpen. Een elegante wijn met tonen van grapefruit, citrus en banaan. De smaak is verfijnd, mineraal en kent een goede lengte!

De familie Molino is al generaties lang verbonden aan de wijnbouw in Piemonte. Om meer precies te zijn…de wijnbouw in La Morra. Dit schilderachtige dorpje in Noord Italië staat bekend om de hoge kwaliteit fruit en de elegante stijl van de wijnen. Begin 80er jaren nam Mauro het domein over van zijn vader en besloot, eigenwijs als hij was, uit de cooperatie te stappen en voor zich zelf te gaan produceren. Zeker geen eenvoudige beslissing op dat moment, maar nu, terugkijkend een hele wijze stap. Gelukkig bezat Mauro wijngaarden van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn Conca dell’Annunziata is een beschermde (als een soort amphi-theater) wijngaard gericht op het zuiden, welke vroeger tot de Benedictijner monniken van de Abdij van San Martino di Marcenasco behoorde en gerekend wordt tot de beste wijngaard van La Morra. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo’s en Barbera’s. Geen blockbusterwijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Barolo’s ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit……echt verrukkelijk. Inmiddels is zijn zoon ook toegetreden tot het bedrijf en is zijn dochter Martina afgestudeerd oenologe en heeft haar plaats naast haar broer ingenomen. Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd.

Mauro Molino Bianco

€ 19,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Mineraal
Aroma's Banaan, Bloemig, Peer
Regio Italie, Piemonte
Druif chardonnay
Oogstjaar 2018

Mauro Molino Bianco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Mauro Molino Roero Arneis

Italie, Piemonte arneis
€ 19,95

Gaja Rossj Bass

Italie, Piemonte chardonnay, sauvignon blanc
€ 67,95

La Raia Gavi Riserva Madonnina

Italie, Piemonte cortese
€ 21,50

Piazzo Roero Arneis

Italie, Piemonte arneis
€ 16,75
Sluiten menu