Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijngeschiedenis van de Bourgogne begint met de komst van de Romeinen naar Gallië. Zij waren het die hier steden stichtten, een netwerk van wegen aanlegden en druivenstokken aanplantten. Systematische uitbreiding van de wijnbouw in Bourgondië vond echter pas plaats met het ontstaan van diverse Christelijke geloofsgenootschappen die wijn nodig hadden voor het misoffer. Met name de Cisterciëncer kloosterorde (1098) speelde een belangrijke rol in die ontwikkeling omdat zij religie combineerde met landbouw. Wat de streek nu écht zo uitzonderlijk maakt, laat zich nog het beste vertalen door het veelgehoorde terroir: de omgevingsfactoren die gezamenlijk de kwaliteit van de druiven bepalen. Bodem en microklimaat dus.

De familie Chouet komt oorspronkelijk uit Meursault, de Chavy’s uit Puligny. De liefde bracht beide in 1982 samen. Het wijngaardbezit van Domaine Chavy-Chouet bevindt zich dan ook voor veertig procent binnen deze twee gemeenten. De rest van het veertien hectare tellende landgoed waarover vader Hubert en zoon Romaric de leiding hebben, strekt zich uit over Montrachet en Pommard.

Romaric Chavy heeft, zoals hij het zelf formuleert, zijn leven gewijd aan “winegrowing with a free-spirited, intense, and dynamic approach”. Zijn ambitie is om topwijnen te maken die de essentie van hun herkomstgebieden - Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay en Pommard - weerspiegelen. Maar of het nu gaat om AOP Bourgogne wijnen of Premier Crus, Romaric verzorgt al zijn percelen met dezelfde liefde en aandacht. En… met respect voor de natuur! Romaric werkt namelijk zoveel mogelijk biologisch. Hij vormt de zevende generatie in een familie van wijnbouwers. De familie Chouet komt oorspronkelijk uit Meursault, de Chavy’s uit Puligny, maar de liefde bracht beide in 1982 samen. Chavy-Chouet bezit in totaal vijftien hectare en is daarmee een echte boutique winery

Het is van belang de wijn niet te koud te serveren. Bij een temperatuur van ca. 12 tot 14 graden C. komen de aroma’s het best tot hun recht. De wijn is nu uitstekend op dronk, maar kan zeker nog 4 – 6 jaar flesrijping ondergaan, mits onder goede kelderomstandigheden!

Fris en elegant maar krachtig met fruitige aroma’s, een hint van noten, veel mineraliteit, verfijnde zuren en iets hartigs in de afdronk. Serveer met mooie visgerechten zoals gegrilde tarbot, lauwwarme kreeft met citroenboter, lichte gerechten met kip of kalkoen en jonge kazen.

Meursault Chavy Chouet 1er Cru Genevrieres

€ 85,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Rijk, Vol
Aroma's Bloemig, Citrus, Geel fruit
Regio Frankrijk, Bourgogne
Druif chardonnay
Oogstjaar 2020

Meursault Chavy Chouet 1er Cru Genevrieres als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chablis Domaine Lavantureux Vieilles Vignes Magnum

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 65,00

Domaine Lavantureux Chablis

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 22,75

Domaine Meix Foulot Mercurey Blanc

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 26,95

Jadot Couvent des Jacobins 1/2 fles

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 10,95
Sluiten menu