Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijngeschiedenis van de Bourgogne begint met de komst van de Romeinen naar Gallië. Zij waren het die hier steden stichtten, een netwerk van wegen aanlegden en druivenstokken aanplantten. Systematische uitbreiding van de wijnbouw in Bourgondië vond echter pas plaats met het ontstaan van diverse Christelijke geloofsgenootschappen die wijn nodig hadden voor het misoffer. Met name de Cisterciëncer kloosterorde (1098) speelde een belangrijke rol in die ontwikkeling omdat zij religie combineerde met landbouw. Wat de streek nu écht zo uitzonderlijk maakt, laat zich nog het beste vertalen door het veelgehoorde terroir: de omgevingsfactoren die gezamenlijk de kwaliteit van de druiven bepalen. Bodem en microklimaat dus.

De familie Chouet komt oorspronkelijk uit Meursault, de Chavy’s uit Puligny. De liefde bracht beide in 1982 samen. Het wijngaardbezit van Domaine Chavy-Chouet bevindt zich dan ook voor veertig procent binnen deze twee gemeenten. De rest van het veertien hectare tellende landgoed waarover vader Hubert en zoon Romaric de leiding hebben, strekt zich uit over Montrachet en Pommard.

Romaric Chavy heeft, zoals hij het zelf formuleert, zijn leven gewijd aan “winegrowing with a free-spirited, intense, and dynamic approach”. Zijn ambitie is om topwijnen te maken die de essentie van hun herkomstgebieden - Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay en Pommard - weerspiegelen. Maar of het nu gaat om AOP Bourgogne wijnen of Premier Crus, Romaric verzorgt al zijn percelen met dezelfde liefde en aandacht. En… met respect voor de natuur! Romaric werkt namelijk zoveel mogelijk biologisch. Hij vormt de zevende generatie in een familie van wijnbouwers. De familie Chouet komt oorspronkelijk uit Meursault, de Chavy’s uit Puligny, maar de liefde bracht beide in 1982 samen. Chavy-Chouet bezit in totaal vijftien hectare en is daarmee een echte boutique winery.

De handmatig geoogste druiven worden na de persing gekoeld en 48 uur te ruste gelegd in nieuwe vaten. De wijn rijpt in gebruikte eiken vaten van 228 en 600 liter. Het resultaat is een rijke, maar elegante en frisse wijn met een versmolten romige aanzet, rijp wit fruit, hazelnoot en een verfijnde mineraliteit. Serveer met kreeft, tarbot of bijvoorbeeld gewokte zwaardvis met gember en soja.

Meursault Chavy Chouet 1er Cru Les Charmes

€ 85,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Rijk, Vol
Aroma's Bloemig, Boter, Geel fruit
Regio Frankrijk, Bourgogne
Druif chardonnay
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2020

Meursault Chavy Chouet 1er Cru Les Charmes als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Jadot Savigny les Beaune "Clos de Guettes" 1er Cru

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 48,50

Domaine Meix Foulot Mercurey Blanc

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 32,50

Couvent de Jacobin Blanc Louis Jadot

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 25,95

Bourgogne Blanc Bernard Moreau

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 16,95

Macon Vire Clesse Domaine de Tourterelles

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 23,95
Sluiten menu